Fűszeres sültparadicsom-krémleves, ami abbahagyhatatlanul finom
Ez igazán extra paradicsomleves! Fantasztikusan krémes, tele van csodás ízekkel, és nem konzervből készül.

sult-paradicsomleves
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha szereted a mediterrán ízvilágú ételeket, legközelebb így készítsd el a paradicsom-krémlevest! Egyik hozzávaló sem tartalmaz ízfokozót és tartósítószert. Mivel sült paradicsom az alapja, még édesebb és zamatosabb lesz. Kínálhatsz hozzá pirított kenyeret, és megszórhatod reszelt parmezánnal. Ha szeretnéd, sütés után eltávolíthatod a paradicsomok héját. 

Sültparadicsom-krémleves

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1.5 kg paradicsom
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 1 db paprika
  • 3 teáskanál olívaolaj
  • 3 ág bazsalikom
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 db leveskocka
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A paradicsomokat alaposan mosd meg, és karikázd fel. Rendezd sütőpapírral bélelt tepsire, sózd, borsozd, locsold meg két teáskanál olívaolajjal, rakd mellé a fokhagymagerezdeket, és 200 fokon süsd 25-30 percig. Amikor a héja kezd sötétedni, vedd ki a sütőből. 
 

Egy lábosban hevítsd fel a maradék olajat, rakd bele az apróra vágott vöröshagymát, és dinszteld meg. Mehet hozzá a kis darabokra vágott paprika, süsd egy kicsit, rakd hozzá a paradicsomdarabokat, majd öntsd fel négy bögre vízzel. Morzsold bele a leveskockát, tedd hozzá a bazsalikomot, és főzd 10 percig. Kóstold meg, ha szükséges, dobj még hozzá sót. A végén pépesítsd botmixerrel. 
Szinte hihetetlen, hogy akár kétszínű is lehet a paradicsomleves, és mindkét rész más ízű. 

Ezt is szeretjük