Fűszeres sültparadicsom-krémleves, ami abbahagyhatatlanul finom
Ez igazán extra paradicsomleves! Fantasztikusan krémes, tele van csodás ízekkel, és nem konzervből készül.

sult-paradicsomleves
Ez is érdekelhet

„A természetben értjük meg, kik vagyunk” – Grecsó Krisztián író az Erdei Vándortáborokról (x)

A 14 éves Endike beszélni kezdett (x)

Szorongás, elégedetlenség, magány – hogyan jutottunk el ide és hogyan léphetünk ki belőle?

Sári bíró - az idők változnak, de az emberek valójában nem (x)

Trendi új illat a világhírű Acqua Coloniától - Íme az egzotikus 4711 kölni (x)

beauty and style

Táplálja a körmöket és regenerálja a körömágybőrt: a meleg olajos manikűrt otthon is megcsinálhatod »

Nyugtatják a bőrt, csökkentik a feszülést: a legjobb arckezelések érzékeny bőrre »

Fiatalít, méregtelenít és felpörgeti az anyagcserét: ezért egyél több zellert »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha szereted a mediterrán ízvilágú ételeket, legközelebb így készítsd el a paradicsom-krémlevest! Egyik hozzávaló sem tartalmaz ízfokozót és tartósítószert. Mivel sült paradicsom az alapja, még édesebb és zamatosabb lesz. Kínálhatsz hozzá pirított kenyeret, és megszórhatod reszelt parmezánnal. Ha szeretnéd, sütés után eltávolíthatod a paradicsomok héját. 

Sültparadicsom-krémleves

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1.5 kg paradicsom
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 1 db paprika
  • 3 teáskanál olívaolaj
  • 3 ág bazsalikom
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 db leveskocka
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A paradicsomokat alaposan mosd meg, és karikázd fel. Rendezd sütőpapírral bélelt tepsire, sózd, borsozd, locsold meg két teáskanál olívaolajjal, rakd mellé a fokhagymagerezdeket, és 200 fokon süsd 25-30 percig. Amikor a héja kezd sötétedni, vedd ki a sütőből. 
 

Egy lábosban hevítsd fel a maradék olajat, rakd bele az apróra vágott vöröshagymát, és dinszteld meg. Mehet hozzá a kis darabokra vágott paprika, süsd egy kicsit, rakd hozzá a paradicsomdarabokat, majd öntsd fel négy bögre vízzel. Morzsold bele a leveskockát, tedd hozzá a bazsalikomot, és főzd 10 percig. Kóstold meg, ha szükséges, dobj még hozzá sót. A végén pépesítsd botmixerrel. 
Szinte hihetetlen, hogy akár kétszínű is lehet a paradicsomleves, és mindkét rész más ízű. 

Ezt is szeretjük