Mediterrán sültparadicsom-leves: ezekkel a fűszerekkel a legfinomabb

Ha szereted a paradicsomlevest, érdemes tovább fokozni az élvezetet, sült zöldségből még jobb.

sultparadicsom-leves-recept
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha van a kertedben vagy a hűtődben paradicsom, akkor nem kérdés, hogy mit kezdj vele. Ez a leves egyszerű, zamatos, tele van csodás ízekkel, és jobb, mint a hagyományos menzai. A lédús sült paradicsom egyszerre édes, savanykás, a mediterrán zöldfűszerek jól illenek hozzá. Ha nincs kéznél maradék húsleves, leveskockát is használhatsz. 

Sültparadicsom-leves

Hozzávalók 4 személyre

  • 1.3 kg paradicsom
  • 1 l húsleves
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 ág bazsalikom
  • 1 ág rozmaring
  • 5 evőkanál olívaolaj
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A paradicsomokat mosd meg, törölgesd szárazra, vágd két részre, a nagyobbakat négyfelé is szelheted. Rendezd sütőpapírral bélelt tepsire úgy, hogy a zöldségek ne fedjék egymást. Három evőkanál olajat keverj össze sóval, borssal, két gerezd fokhagymával, és ezzel locsold meg a paradicsomot. A többi fokhagymát is rakd a tepsibe. Süsd a paradicsomokat puhára 200 fokon körülbelül 25-30 perc alatt, közben forgasd át a zöldségeket. 
 

Ezt követően a maradék olívaolajat hevítsd fel, és dinszteld meg rajta az apróra vágott vöröshagymát. Tedd hozzá a sült paradicsomokat, öntsd hozzá a levest, és pépesítsd botmixerrel. Keverd hozzá a bazsalikomot, a rozmaringot, és forrald össze öt-tíz perc alatt. Kóstold meg, ha szükséges, dobj még hozzá fűszert. A reszelt parmezán vagy a kruton is jó hozzá, továbbá petrezselyemmel is megszórhatod tálalás előtt.
Az édes paradicsomot olajban is elteheted, a kamrában sokáig megmarad, és sokféle módon felhasználhatod sütés-főzés során. 

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük