Mediterrán sültparadicsom-leves: ezekkel a fűszerekkel a legfinomabb
Ha szereted a paradicsomlevest, érdemes tovább fokozni az élvezetet, sült zöldségből még jobb.

sultparadicsom-leves-recept
Ez is érdekelhet

Fodrászszalon az otthonunkban: egészséges és gyönyörű haj Panasonic hajszárítókkal (x)

Olyan versenyeken veszek részt, amik ellen a testem tiltakozik - Interjú Szőnyi Ferenc ultratriatlon-világbajnokkal (x)

Igazi szelfi-király a Mate 40 Pro (x)

Lakberendezési trendek téli átalakításhoz (x)

Házassági évforduló (x)

„Megpróbálom kihozni ebből a helyzetből is a legjobbat” - interjú Sári Évivel (x)

Szex. Gyilkosság. Hatalom - Megjelent az év legforróbb thrillere! (x)

beauty and style

Nem szélesítenek a túlméretezett, bő cuccok, ha így kerülnek be az öltözékbe: nőiesen is viselhetők »

A 61 éves nő kicselezte az öregedést? – Olyan a teste, akár egy harmincasé, és úgy is érzi magát »

A csinos kis nagymamaretikül az új sláger: árakkal, lelőhelyekkel mutatjuk a szupernőies darabokat »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha van a kertedben vagy a hűtődben paradicsom, akkor nem kérdés, hogy mit kezdj vele. Ez a leves egyszerű, zamatos, tele van csodás ízekkel, és jobb, mint a hagyományos menzai. A lédús sült paradicsom egyszerre édes, savanykás, a mediterrán zöldfűszerek jól illenek hozzá. Ha nincs kéznél maradék húsleves, leveskockát is használhatsz. 

Sültparadicsom-leves

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1.3 kg paradicsom
  • 1 l húsleves
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 ág bazsalikom
  • 1 ág rozmaring
  • 5 evőkanál olívaolaj
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A paradicsomokat mosd meg, törölgesd szárazra, vágd két részre, a nagyobbakat négyfelé is szelheted. Rendezd sütőpapírral bélelt tepsire úgy, hogy a zöldségek ne fedjék egymást. Három evőkanál olajat keverj össze sóval, borssal, két gerezd fokhagymával, és ezzel locsold meg a paradicsomot. A többi fokhagymát is rakd a tepsibe. Süsd a paradicsomokat puhára 200 fokon körülbelül 25-30 perc alatt, közben forgasd át a zöldségeket. 
 

Ezt követően a maradék olívaolajat hevítsd fel, és dinszteld meg rajta az apróra vágott vöröshagymát. Tedd hozzá a sült paradicsomokat, öntsd hozzá a levest, és pépesítsd botmixerrel. Keverd hozzá a bazsalikomot, a rozmaringot, és forrald össze öt-tíz perc alatt. Kóstold meg, ha szükséges, dobj még hozzá fűszert. A reszelt parmezán vagy a kruton is jó hozzá, továbbá petrezselyemmel is megszórhatod tálalás előtt.
Az édes paradicsomot olajban is elteheted, a kamrában sokáig megmarad, és sokféle módon felhasználhatod sütés-főzés során. 

Megjelent Mentes Anyu Szakácskönyve!

Mentesen táplálkozó családnak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani.

Promóció

Ezt is szeretjük