Isteni penne sültpaprika-szósszal: kiadós, gyors fogás
A gyorsan elkészülő sült paprikás penne az interneten is közkedvelt lett.
A sült paprika igazi őszi ízkavalkád, ami pennével párosítva egy gyors és laktató ebéd. A paprika sütésénél csak a héj leszedése bonyolultabb, de abba is csak bele kell jönni, utána már könnyen megy. A finom tésztaételt parmezánnal kell tálalni, vörösborral lehet kísérni.
Sült paprikás penne
Hozzávalók 4 személyre
- 40 dkg pennetészta
- 3 kápia paprika
- 1 vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 5 dl főzőtejszín
- 1 teáskanál olívaolaj
- 10 dkg sajt
- só
- bors
- chili
Első lépésként a tésztához forralj vizet, ha felforrt, sózd meg, majd főzd meg a pennét. Melegítsd elő a sütőt 220 fokra.
A paprikák magházát szedd ki, majd vágd félbe őket. Pucold meg a fokhagymákat és szeleteld fel őket vékonyan. Tisztítsd meg a hagymát és kockázd fel. Felfelé fordítva tedd a paprikákat egy sütőtálba. Szórd a paprikák tetejére a fokhagymaszeleteket és a hagymát. 20-25 percig süsd a zöldségeket. Ha kész, a sütőből kivett tálat fedd le és hagyd pihenni 10 percig. Ezután szedd le a paprika héját, ha már kihűlt kissé, akkor könnyebb feladat lesz. A sült zöldségeket botmixerrel dolgozd össze, hogy egy sűrű krémet kapj, majd add hozzá a tejszínt. Fűszerezd az így kapott tésztaszószod borssal, sóval, és ha ínyenc vagy, ne hagyd ki a chilit sem.
A tésztát forgasd a szószba, majd parmezánnal, bazsalikomlevelekkel tálald.
Szaftos paradicsomos tészta vodkával nyakon öntve: nem is gondolnád, milyen finom
Elsőre talán furcsán hangzik, de a vodkával bolondított paradicsomos tészta mennyei étel, előkelő helyet foglalhat el az ebédlőasztalon.
ElolvasomPassata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció
Kép: Getty Images Hungary
OLVASD EL EZT IS!
- paradicsom
- padlizsán