Melengető sültkelbimbóleves: ha így habarod, nem lesz csomós
Nem a szokásos krémleves, és az újításnak mindenki örül, akit megkínálsz ezzel a változattal.

kelbimboleves
Ez is érdekelhet

Letti története megmutatja, hogy a reménytelen helyzetből is van kiút (x)

Őszi kikapcs: Íme a trendek! (x)

Színésznők, akiket az egész ország imád (x)

Egyedülálló szolgáltatásokat kínáló, újépítésű lakások a XIII. kerületben: Idén extra kedvezménnyel! (x)

Tudod már, hol egyél október 8. és 13. között?

beauty and style

Pórustisztító, házi arcpakolás 4 hozzávalóból: azonnal kitisztul a bőr »

Dögösek, nőiesek és most nagyon divatosak: bőrhatású cuccok a szezon kulcsdarabjai »

Méregtelenítő arcradír zöld teával: mindent kiseper a pórusokból, és nem szárítja a bőrt »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A kelbimbó kalóriaszegény, mégis laktató. Nálunk is egyre szélesebb körben válik ismertté és kedveltté. Jó választás akkor is, ha szeretnél megszabadulni egy-két kilótól. Bár kicsit tovább tart megsütni, mint megfőzni, megéri, hisz az íze sokkal intenzívebb lesz. Gazdagítsd a krémlevest pirított zsemlekockával és baconnel! 

sultkelbimbo-leves

Sültkelbimbóleves

Hozzávalók 4 személyre:

  • 50 dkg kelbimbó
  • 5 dkg bacon
  • 5 dl csirkealaplé
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 1.5 dl tejföl
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 evőkanál liszt
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A kelbimbókat mosd meg, a külső héjakat távolítsd el, és vágd ketté. Rakd sütőpapírral bélelt tepsibe, locsold meg olajjal, és szórd meg sóval, borssal. Forró sütőben, 200 fokon süsd meg 25 perc alatt. 

A bacont vágd apróra, és pirítsd meg. Szedd ki a szalonnadarabokat, majd a visszamaradt zsiradékon dinszteld meg az aprított hagymát. Rakd hozzá a kelbimbót, öntsd fel az alaplével, és forrald fel. A tejfölt keverd csomómentesre a liszttel, majd önts hozzá egy-két merőkanál főzőlevet. A hőkiegyenlítés miatt nem lesz csomós a habarás. Csorgasd a tejfölös elegyet a levesbe, közben folyamatosan kavard. Forrald fel ismét, majd pépesítsd botmixerrel. Kóstold meg, ha szükséges, dobj még hozzá fűszert. A maradék pirított baconnel megszórva tálald. 

A krémlevesekkel az immunrendszeredet is erősítheted. A sűrű, krémes vadrizses leves is igazi újdonság lehet a család asztalán. 

Ezt is szeretjük