Ízletes sült répa
Egyszerű, mennyei köret sültekhez
A klasszikus köreteket érdemes időnként lecserélned valami izgalmasabbra, például sült répára.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha valami ínycsiklandó sültet készítesz, kínálj mellé sült répát, remek kísérő lesz a húshoz a kicsit sós, kicsit édes köret.

Az a legjobb, ha több különböző zöldséggel együtt készíted, amik hasonló keménységűek, zellerrel, krumplival.

Sült répa

Hozzávalók:

  • 7 vastagabb szál répa
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • frissen őrölt bors
  • zsiradék

Elkészítés ideje:

60 perc.

Elkészítés menete:

Ez nem a világ legbonyolultabb receptje, ha még sohasem jártál a konyhádban, akkor is menni fog, csak ismerkedj meg az eszközeiddel. A répákat mosd át jó alaposan, a legjobb erre a feladatra egy dörzsifelülettel is megáldott szivacs, amivel jól át kell dörgölnöd a zöldségeket, folyó víz alatt. Ha ezzel kész vagy, főzd egy lábas enyhén sós vízben egy kicsit a répákat, de ne legyenek puhák! Ezután melegítsd elő a sütőt 180 fokra, egy tepsiben egyengesd el a zsiradékot, ha diétázol, akkor kókuszzsírt, de ha nem aggódsz a kalóriák miatt, akkor kacsa- vagy libazsír lesz a jó, három-négy evőkanállal.

A fokhagymákat vágd félbe, majd szórd a zsírba, rendezd el a répákat is, törj rájuk ízlésednek megfelelő mennyiségű borsot, és told be a sütőbe, 45-50 perc jól megsül. Ha sültet készítesz, akkor pedig csak a megfőtt répákat tedd alá, és süsd meg együtt a hússal.

Zöldségköretek mindenkinek

Aki a zöldséget szereti, rossz ember nem lehet, ha te sem vagy az, nézd meg, milyen finom köreteket készíthetsz a kerti terményekből!

Ezt is szeretjük