Ízletes sült répa
Egyszerű, mennyei köret sültekhez
A klasszikus köreteket érdemes időnként lecserélned valami izgalmasabbra, például sült répára.

Ez is érdekelhet

Megvan, melyik a legjobb játék a gyereknek! (x)

Tiltott szerelem a Szegedi Szabadtéri Játékokon (x)

A nyugdíjasotthonból mentek fellépni: 40 év után újra színpadra álltak a szereplők (x)

„Azt mondták, örökre feküdni fog” (x)

beauty and style

A nő, aki a saját teste rabszolgájává vált: így lett fiús kislányból dögös szexszimbólum Marilyn Monroe »

Pofonegyszerű alap smink piros rúzzsal: kevés az ennél nőiesebb »

Ezek a színek a tél kedvencei: vibráló árnyalatokból nincs hiány »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha valami ínycsiklandó sültet készítesz, kínálj mellé sült répát, remek kísérő lesz a húshoz a kicsit sós, kicsit édes köret.

Az a legjobb, ha több különböző zöldséggel együtt készíted, amik hasonló keménységűek, zellerrel, krumplival.

Sült répa

Hozzávalók:

  • 7 vastagabb szál répa
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • frissen őrölt bors
  • zsiradék

Elkészítés ideje:

60 perc.

Elkészítés menete:

Ez nem a világ legbonyolultabb receptje, ha még sohasem jártál a konyhádban, akkor is menni fog, csak ismerkedj meg az eszközeiddel. A répákat mosd át jó alaposan, a legjobb erre a feladatra egy dörzsifelülettel is megáldott szivacs, amivel jól át kell dörgölnöd a zöldségeket, folyó víz alatt. Ha ezzel kész vagy, főzd egy lábas enyhén sós vízben egy kicsit a répákat, de ne legyenek puhák! Ezután melegítsd elő a sütőt 180 fokra, egy tepsiben egyengesd el a zsiradékot, ha diétázol, akkor kókuszzsírt, de ha nem aggódsz a kalóriák miatt, akkor kacsa- vagy libazsír lesz a jó, három-négy evőkanállal.

A fokhagymákat vágd félbe, majd szórd a zsírba, rendezd el a répákat is, törj rájuk ízlésednek megfelelő mennyiségű borsot, és told be a sütőbe, 45-50 perc jól megsül. Ha sültet készítesz, akkor pedig csak a megfőtt répákat tedd alá, és süsd meg együtt a hússal.

Zöldségköretek mindenkinek

Aki a zöldséget szereti, rossz ember nem lehet, ha te sem vagy az, nézd meg, milyen finom köreteket készíthetsz a kerti terményekből!

Ezt is szeretjük