Ízletes sült répa
A klasszikus köreteket érdemes időnként lecserélned valami izgalmasabbra, például sült répára.
Ha valami ínycsiklandó sültet készítesz, kínálj mellé sült répát, remek kísérő lesz a húshoz a kicsit sós, kicsit édes köret.
Az a legjobb, ha több különböző zöldséggel együtt készíted, amik hasonló keménységűek, zellerrel, krumplival.
Sült répa
Hozzávalók:
- 7 vastagabb szál répa
- 3-4 gerezd fokhagyma
- só
- frissen őrölt bors
- zsiradék
Elkészítés ideje:
60 perc.
Elkészítés menete:
Ez nem a világ legbonyolultabb receptje, ha még sohasem jártál a konyhádban, akkor is menni fog, csak ismerkedj meg az eszközeiddel. A répákat mosd át jó alaposan, a legjobb erre a feladatra egy dörzsifelülettel is megáldott szivacs, amivel jól át kell dörgölnöd a zöldségeket, folyó víz alatt. Ha ezzel kész vagy, főzd egy lábas enyhén sós vízben egy kicsit a répákat, de ne legyenek puhák! Ezután melegítsd elő a sütőt 180 fokra, egy tepsiben egyengesd el a zsiradékot, ha diétázol, akkor kókuszzsírt, de ha nem aggódsz a kalóriák miatt, akkor kacsa- vagy libazsír lesz a jó, három-négy evőkanállal.
A fokhagymákat vágd félbe, majd szórd a zsírba, rendezd el a répákat is, törj rájuk ízlésednek megfelelő mennyiségű borsot, és told be a sütőbe, 45-50 perc jól megsül. Ha sültet készítesz, akkor pedig csak a megfőtt répákat tedd alá, és süsd meg együtt a hússal.
Zöldségköretek mindenkinek
Aki a zöldséget szereti, rossz ember nem lehet, ha te sem vagy az, nézd meg, milyen finom köreteket készíthetsz a kerti terményekből!
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció
OLVASD EL EZT IS!
- sajt
- gomba
Laktató fogás 30 perc alatt
- olasz
- paradicsom
Szárított paradicsom otthon készítve
- tojás
- só