Karcsúsító zeller répával sütve: ezt edd krumpli helyett diéta alatt
Ha diétázol, és nem szeretnél lemondani a finom köretekről, süss zellert répával! Senki nem bánja meg, ha ezt kapja a hús mellé.

sult-zeller-repaval
Ez is érdekelhet

Tavaszi nagytakarítás kényelmesen (x)

Könyvajánló – Mazel Tov: Emberek, ételek, élmények (x)

Ünnepeld te is a víz világnapját Budapest legjobb fürdőjében! (x)

Budapest egyedülálló szabadtéri családi játszóparkja újra megnyitja kapuit! (x)

beauty and style

Friss, ragyogó arcbőr, futás után: 5 tuti arcápolási tipp, ha szabad levegőn sportolsz »

Ettől olyan méregdrágák a couture ruhák: megdöbbentő részletek a Diortól »

Az idei év legbájosabb ruhái molett alkatra: van miből ihletet meríteni tavaszra és nyárra »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A zeller igazi csodazöldség, egész­­sé­­ges, és a gu­­mó­­já­­ban alig van szén­­hid­­rát. Elkészítheted ugyanúgy, mint a krumplit, serpenyőben vagy akár sütőben sütve. Rakj mellé répát, sütés közben megkaramellizálódik, és még édesebb, finomabb lesz. Kívül ropogós, belül pedig finom puha. 

Sült zeller répával

Hozzávalók:

  • 2 db sárgarépa
  • 2 db zeller
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • bors
  • petrezselyem
Recept idők

Elkészítés:

A zöldségeket tisztítsd meg, a zsengébb répákat hámozni sem kell, csak dörzsöld meg jól. Mosd meg, törölgesd meg, és vágd kisebb darabokra. Kockázhatod, de akár hasábokra is vághatod.

Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral, és rendezd el benne a zöldségeket. Locsold meg olajjal, és ízesítsd sóval, borssal. Tedd forró sütőbe, és 180 fokon süsd meg körülbelül 30-40 perc alatt. Sütés közben a zellert és a répát forgasd át. Végül szórd meg petrezselyemmel. 

Süsd úgy a zellert, mint a hasábburgonyát! Ránézésre nem is nagyon látszik a különbség. Mézzel megbolondítva, fűszerezve igazán finom lesz.  

Ezt is szeretjük