Karcsúsító zeller répával sütve: ezt edd krumpli helyett diéta alatt
Ha diétázol, és nem szeretnél lemondani a finom köretekről, süss zellert répával! Senki nem bánja meg, ha ezt kapja a hús mellé.
A zeller igazi csodazöldség, egészséges, és a gumójában alig van szénhidrát. Elkészítheted ugyanúgy, mint a krumplit, serpenyőben vagy akár sütőben sütve. Rakj mellé répát, sütés közben megkaramellizálódik, és még édesebb, finomabb lesz. Kívül ropogós, belül pedig finom puha.
Sült zeller répával
Hozzávalók
- 2 db sárgarépa
- 2 db zeller
- 2 evőkanál olívaolaj
- só
- bors
- petrezselyem
Elkészítés:
A zöldségeket tisztítsd meg, a zsengébb répákat hámozni sem kell, csak dörzsöld meg jól. Mosd meg, törölgesd meg, és vágd kisebb darabokra. Kockázhatod, de akár hasábokra is vághatod.
Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral, és rendezd el benne a zöldségeket. Locsold meg olajjal, és ízesítsd sóval, borssal. Tedd forró sütőbe, és 180 fokon süsd meg körülbelül 30-40 perc alatt. Sütés közben a zellert és a répát forgasd át. Végül szórd meg petrezselyemmel.
Süsd úgy a zellert, mint a hasábburgonyát! Ránézésre nem is nagyon látszik a különbség. Mézzel megbolondítva, fűszerezve igazán finom lesz.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció