Pikáns sertéspörkölt a sütőből, sok tunkolnivaló szafttal
A sütőben sült sertéspörkölt még zamatosabb, mint a hagyományos.

Pikáns sertéspörkölt a sütőből, sok tunkolnivaló szafttal
Ez is érdekelhet

Ünnepeld te is a víz világnapját Budapest legjobb fürdőjében! (x)

Budapest egyedülálló szabadtéri családi játszóparkja újra megnyitja kapuit! (x)

Tavaszi Vásárlási Maraton a Premier Outletben! (x)

Nagyszerű kezdeményezéssel támogatja a helyi közösségeket a Tesco (x)

beauty and style

Lapos a talpuk, mégis elképesztően nőiesek: 4 kényelmes cipőfazon az esküvőre »

Ezért jó, ha a testápoló illata megegyezik a parfümével: így marad tartós a bőrön az Eau de Toilette »

Az 53 éves Cindy Crawford még mindig tud meglepetést okozni: bakancsban is eszméletlenül dögös »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha egyszer megkóstolod a sütőben sült sertéspörköltet, máskor is így fogod készíteni. A hús olyan vajpuha lesz, hogy szétomlik a szádban. Az ízek teltebbek, és olyan finom, sűrű a szaftja, hogy még másnap is nagy lelkesen tunkolhatod. Kínáld a jól bevált köretekkel és savanyúsággal.

Sült sertéspörkölt

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 kg sertéscomb
  • 2 db vöröshagyma
  • 2 paprika
  • 2 paradicsom
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 teáskanál pirospaprika
  • 0.5 csokor petrezselyem
  • bors
  • zsír
Recept idők

Elkészítés:

A húst mosd meg, és vágd kisebb kockákra. Kenj ki zsírral egy tűzálló tálat, rakd bele az aprított vöröshagymát, a zúzott fokhagymát, és rendezd el benne a sertést. Önts rá körülbelül öt deci vizet, és tedd előmelegített sütőbe. Süsd 180 fokon 30 percig, majd fűszerezd sóval, borssal, pirospaprikával, rakd hozzá a darabokra vágott paradicsomot és paprikát.
 

Süsd még 30-40 percig, közben kevergesd meg a húst, ha szükséges, önts még rá vizet. Amikor a sertés puha, omlós, a szaft sűrű, vedd ki a sütőből. Hagyd állni még legalább tíz percig, majd petrezselyemmel megszórva, körettel tálald, és kínálj hozzá csípős paprikát is.

Ezt is szeretjük