Pikáns sertéspörkölt a sütőből, sok tunkolnivaló szafttal
A sütőben sült sertéspörkölt még zamatosabb, mint a hagyományos.
Ha egyszer megkóstolod a sütőben sült sertéspörköltet, máskor is így fogod készíteni. A hús olyan vajpuha lesz, hogy szétomlik a szádban. Az ízek teltebbek, és olyan finom, sűrű a szaftja, hogy még másnap is nagy lelkesen tunkolhatod. Kínáld a jól bevált köretekkel és savanyúsággal.
Sült sertéspörkölt
Hozzávalók 4 személyre
- 1 kg sertéscomb
- 2 db vöröshagyma
- 2 paprika
- 2 paradicsom
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 teáskanál pirospaprika
- 0.5 csokor petrezselyem
- só
- bors
- zsír
Elkészítés:
A húst mosd meg, és vágd kisebb kockákra. Kenj ki zsírral egy tűzálló tálat, rakd bele az aprított vöröshagymát, a zúzott fokhagymát, és rendezd el benne a sertést. Önts rá körülbelül öt deci vizet, és tedd előmelegített sütőbe. Süsd 180 fokon 30 percig, majd fűszerezd sóval, borssal, pirospaprikával, rakd hozzá a darabokra vágott paradicsomot és paprikát.
Süsd még 30-40 percig, közben kevergesd meg a húst, ha szükséges, önts még rá vizet. Amikor a sertés puha, omlós, a szaft sűrű, vedd ki a sütőből. Hagyd állni még legalább tíz percig, majd petrezselyemmel megszórva, körettel tálald, és kínálj hozzá csípős paprikát is.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció