Pikáns sertéspörkölt a sütőből, sok tunkolnivaló szafttal

A sütőben sült sertéspörkölt még zamatosabb, mint a hagyományos.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha egyszer megkóstolod a sütőben sült sertéspörköltet, máskor is így fogod készíteni. A hús olyan vajpuha lesz, hogy szétomlik a szádban. Az ízek teltebbek, és olyan finom, sűrű a szaftja, hogy még másnap is nagy lelkesen tunkolhatod. Kínáld a jól bevált köretekkel és savanyúsággal.

sult-sertesporkolt

Sült sertéspörkölt

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 kg sertéscomb
  • 2 db vöröshagyma
  • 2 paprika
  • 2 paradicsom
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 teáskanál pirospaprika
  • 0.5 csokor petrezselyem
  • bors
  • zsír
Recept idők

Elkészítés:

A húst mosd meg, és vágd kisebb kockákra. Kenj ki zsírral egy tűzálló tálat, rakd bele az aprított vöröshagymát, a zúzott fokhagymát, és rendezd el benne a sertést. Önts rá körülbelül öt deci vizet, és tedd előmelegített sütőbe. Süsd 180 fokon 30 percig, majd fűszerezd sóval, borssal, pirospaprikával, rakd hozzá a darabokra vágott paradicsomot és paprikát.
 

Süsd még 30-40 percig, közben kevergesd meg a húst, ha szükséges, önts még rá vizet. Amikor a sertés puha, omlós, a szaft sűrű, vedd ki a sütőből. Hagyd állni még legalább tíz percig, majd petrezselyemmel megszórva, körettel tálald, és kínálj hozzá csípős paprikát is.

sertesporkolt-recept

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük