Csodálatos sültpadlizsán-receptet mutatunk: ez a szósz megy hozzá legjobban
A sült padlizsán joghurtos öntettel tálalva mennyei vacsora.

Ennek a sült padlizsánnak a lelke a fűszeres pác és a joghurtos szósz, amelyet tálaláskor kell rá- vagy mellé kanalazni. Ha még nem főzöl gyakran padlizsánnal, érdemes megismerkedni vele, mert számtalan formában készíthető el: Erdélyben isteni finom szendvicskrémet készítenek belőle, Franciaországban a lecsó kihagyhatatlan alapanyaga, de nagyon finom grillrácson sütve is.
Sült padlizsán joghurtos öntettel
Hozzávalók 4 személyre
A padlizsánhoz:
- 5 evőkanál olívaolaj
- 4 evőkanál szójaszósz
- 1 teáskanál chiliszósz
- 1 teáskanál füstölt paprika
- só
- bors
A mártogatóshoz:
- 20 dkg görög joghurt
- 1 gerezd fokhagyma
- só
- bors
Elkészítés:
A padlizsánokat vágd hosszában félbe, és egy késsel vagdosd be a húsukat. Szórd meg őket sóval, és kend meg vékonyan összesen egy evőkanál olívaolajjal. A maradék olívaolajat keverd össze a szójaszósszal, a chiliszósszal, a füstölt paprikával és a borssal. Kend meg a padlizsánok belsejét ezzel a keverékkel, majd fektesd őket húsos oldalukkal felfelé egy sütőpapírral kibélelt tepsibe. Told 200 fokos sütőbe 40 percre, amíg a húsuk megpuhul.
A szószhoz a joghurtba reszeld bele a fokhagymát, és szórd meg ízlés szerint sóval és borssal. Kínáld a kisült padlizsánok tetejére kanalazva.
Kép: Tatiana Volgutova / Getty Images

Lehet-e boldog, aki intelligens? - A tudás hatása a lelki egészségre
Kepes András író, újságíró a Femina Klub júniusi előadásán arra keresi a választ, hogyan találhatunk boldogságot egy folyamatosan változó, kihívásokkal teli világban. Hogyan formálhatjuk úgy az életünket, hogy az ne csak sikeres, de valóban örömteli is legyen?
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. június 5. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció