Fokhagymás padlizsánkrém: szendvicsre és mártogatósnak is tökéletes
A legjobb padlizsánkrém, amit ettél.
A padlizsán az egyik legegészségesebb zöldség, a belőle készült krém pedig egyszerűen isteni. Kenheted kenyérre, chipsre vagy pirítósra. A padlizsánkrém talán fokhagymával a legütősebb!
Fokhagymás padlizsánkrém
Hozzávalók 6 személyre
- 2 nagyobb vagy 3 kisebb padlizsán
- 1 dl olívaolaj
- 2 evőkanál tejföl
- 1 teáskanál mustár
- 1 szál újhagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- néhány csepp citromlé
- tengeri só
- fehérbors
Elkészítés:
Fontos, hogy kemény, fényes héjú, élénkzöld szárú zöldségeket válassz. A padlizsánt mosd meg, majd szurkáld meg néhány helyen, és 180 fokon, 40-50 perc alatt süsd puhára. Közben egyszer-kétszer forgasd át a zöldséget! Akkor jó, amikor a bőre barna és összehúzódik.
Ha kihűl, a sült padlizsánt vágd ketté, kapard ki a belsejét, és botmixerrel pépesítsd. Keverd hozzá a tejfölt, az apróra vágott hagymát, nyomd bele a fokhagymát is. Ízesítsd sóval, borssal, mustárral, citromlével, majd keverd simára az olívaolajjal. Rakd néhány órára hűtőbe, hogy az ízek jól összeérjenek. Hidegen tartva akár öt napig is eláll.


Lehet-e boldog, aki intelligens? - A tudás hatása a lelki egészségre
Kepes András író, újságíró a Femina Klub júniusi előadásán arra keresi a választ, hogyan találhatunk boldogságot egy folyamatosan változó, kihívásokkal teli világban. Hogyan formálhatjuk úgy az életünket, hogy az ne csak sikeres, de valóban örömteli is legyen?
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. június 5. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció