Fokhagymás padlizsánkrém: szendvicsre és mártogatósnak is tökéletes
A legjobb padlizsánkrém, amit ettél.

Ez is érdekelhet

Letti története megmutatja, hogy a reménytelen helyzetből is van kiút (x)

Őszi kikapcs: Íme a trendek! (x)

Színésznők, akiket az egész ország imád (x)

Egyedülálló szolgáltatásokat kínáló, újépítésű lakások a XIII. kerületben: Idén extra kedvezménnyel! (x)

Tudod már, hol egyél október 8. és 13. között?

beauty and style

Az öt legjobb esküvős film, amiktől még jobban várod majd a lagzid »

10 évet leradíroz a bőrről ez a házi arcmaszk, ha hetente használod: a japán nők esküsznek rá »

Gyönyörű, hullámos loknik: 5 zseniális hajgöndörítő technika videón »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A padlizsán az egyik legegészségesebb zöldség, a belőle készült krém pedig egyszerűen isteni. Kenheted kenyérre, chipsre vagy pirítósra. A padlizsánkrém talán fokhagymával a legütősebb!

Fokhagymás padlizsánkrém

Hozzávalók 6 személyre:

  • 2 nagyobb vagy 3 kisebb padlizsán
  • 1 dl olívaolaj
  • 2 evőkanál tejföl
  • 1 teáskanál mustár
  • 1 szál újhagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • néhány csepp citromlé
  • tengeri só
  • fehérbors
Recept idők

Elkészítés:

Fontos, hogy kemény, fényes héjú, élénkzöld szárú zöldségeket válassz. A padlizsánt mosd meg, majd szurkáld meg néhány helyen, és 180 fokon, 40-50 perc alatt süsd puhára. Közben egyszer-kétszer forgasd át a zöldséget! Akkor jó, amikor a bőre barna és összehúzódik.

Ha kihűl, a sült padlizsánt vágd ketté, kapard ki a belsejét, és botmixerrel pépesítsd. Keverd hozzá a tejfölt, az apróra vágott hagymát, nyomd bele a fokhagymát is. Ízesítsd sóval, borssal, mustárral, citromlével, majd keverd simára az olívaolajjal. Rakd néhány órára hűtőbe, hogy az ízek jól összeérjenek. Hidegen tartva akár öt napig is eláll.

Ezt is szeretjük