Vajpuha, szaftos sült oldalas jó fokhagymásan: főzelék tetejére is tökéletes
A fokhagymás sült oldalas nagyon finom bármilyen körettel, főzelék feltétjeként pedig a legjobb választás.
A sült oldalas elkészítése egyszerű: csak befűszerezed, pihenteted egy kicsit, és utána hagyod, hogy másfél óra alatt omlósra piruljon a sütőben. Ha igazán szaftosra szeretnéd, a tepsi alját kend ki bőven sertészsírral.
Fokhagymás sült oldalas
Hozzávalók 3 személyre
- 1 kg oldalas
- 2 evőkanál sertés- vagy pecsenyezsír
- 2 gerezd fokhagyma
- só
- bors
Elkészítés:
Egy tepsit kenj ki bőven sertészsírral. Ha van otthon pecsenyezsírod, még finomabb lesz. Az oldalast a csontok mentén szeleteld fel, dörzsöld be sóval, borssal, két gerezd zúzott fokhagymával, majd takard le alufóliával, és tedd a hűtőbe fél órára. A pihentetési idő leteltével melegítsd elő a sütőt 180 fokra, és told a tepsit a sütőbe másfél órára. Félidőben fordítsd meg a darabokat, hogy a másik oldaluk is egyenletesen süljön. Akkor jó, ha a hús könnyedén, szinte már magától leválik a csontról.
Nagyon finom sült krumplival, rizzsel, vagy akár egy régimódi zöldbabfőzelék tetejére.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept