Sült marhaszelet barnamártással: ez sokkal jobb, mint régen a menzán
Bár kicsit időigényes, amíg a marhahús megsül, és a barnamártás elkészül, mégse hagyd ki ezt az ízletes fogást!

sult-marhaszelet-barnamartassal
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Igazán élvezetes lesz az ebéd, ha sült marhaszeletet tálalsz barnamártással. Ha a fűszeres húst szeletekben sütöd, hamarabb megpuhul. Locsolgatva pedig biztosan nem fog kiszáradni, és a vörösbortól még karakteresebb ízt kap. Az egyszerűbb barnamártást alaplé híján is elkészítheted, forralj fel öt deci vizet, és morzsolj bele két húsleveskockát.

Sült marhaszelet barnamártással

Hozzávalók 4 szelethez:

  • 1 kg marhahús
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1.5 dl vörösbor
  • 1 ág kakukkfű
  • 1 ág rozmaring
  • bors

A mártáshoz

  • 5 dl marha alaplé
  • 1 dl száraz vörösbor
  • 1 teáskanál cukor
  • 1 evőkanál sűrített paradicsom
  • 1 db babérlevél
  • 2 szál sárgarépa
  • 2 szál fehérrépa
  • 0.5 db zellergumó
  • 1 db vöröshagyma
Recept idők

Elkészítés:

A marhahúst mosd meg, itasd le róla a nedvességet, és vágd fel ujjnyi vastag szeletekre. Keverd össze a száraz fűszereket, a zúzott fokhagymát, és dörzsöld be vele a húst. Rakd zsiradékkal kikent tepsibe, locsold meg két deci vízzel. Fedd le fóliával, told forró sütőbe, és 180 fokon süsd meg másfél óra alatt. Közben locsolgasd a borral, és forgasd át a szeleteket. 

A mártáshoz a zöldségeket tisztítsd meg, vágd apróra, és öntsd a hús visszamaradt zsírjába. Add hozzá a cukrot, és kevergetve pirítsd. Amikor a cukor elkezd karamellizálódni, tedd hozzá a paradicsompürét, öntsd hozzá az alaplét és a bort. Mehet hozzá a szójaszósz és a babérlevél is. Kis lángon főzd másfél órán keresztül. Ha a zöldségek szétfőnek, turmixold pépesre, akár át is passzírozhatod, és a hússal együtt kínáld. 

A szűzérme is igazi ínyencség. Könnyen puha és szaftos fogást készíthetsz belőle. 

Megjelent Mentes Anyu Szakácskönyve!

Mentesen táplálkozó családnak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani.

Promóció

Ezt is szeretjük