Sült marhaszelet barnamártással: ez sokkal jobb, mint régen a menzán
Bár kicsit időigényes, amíg a marhahús megsül, és a barnamártás elkészül, mégse hagyd ki ezt az ízletes fogást!

sult-marhaszelet-barnamartassal
Ez is érdekelhet

Változatosságra vágyóknak irány Linz! (x)

Második Esély a Procter and Gamble segítségével (x)

Kirándulnál egyet a családdal vagy csak fitten tartanád magad? Esetleg bebringáznál a munkahelyedre? Válaszd a Riverside 500-at! (x)

beauty and style

Ez a frufru mindenkinek jól áll: fodrász mutatja meg, hogyan készül »

A zsebes nadrág még soha nem volt ennyire nőies: szuper stílustippek az utcáról »

Már nem dundi, és nem is betegesen sovány: a 32 éves Crystal Renn szebb, mint valaha »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Igazán élvezetes lesz az ebéd, ha sült marhaszeletet tálalsz barnamártással. Ha a fűszeres húst szeletekben sütöd, hamarabb megpuhul. Locsolgatva pedig biztosan nem fog kiszáradni, és a vörösbortól még karakteresebb ízt kap. Az egyszerűbb barnamártást alaplé híján is elkészítheted, forralj fel öt deci vizet, és morzsolj bele két húsleveskockát.

Sült marhaszelet barnamártással

Hozzávalók 4 szelethez:

  • 1 kg marhahús
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1.5 dl vörösbor
  • 1 ág kakukkfű
  • 1 ág rozmaring
  • bors

A mártáshoz

  • 5 dl marha alaplé
  • 1 dl száraz vörösbor
  • 1 teáskanál cukor
  • 1 evőkanál sűrített paradicsom
  • 1 db babérlevél
  • 2 szál sárgarépa
  • 2 szál fehérrépa
  • 0.5 db zellergumó
  • 1 db vöröshagyma
Recept idők

Elkészítés:

A marhahúst mosd meg, itasd le róla a nedvességet, és vágd fel ujjnyi vastag szeletekre. Keverd össze a száraz fűszereket, a zúzott fokhagymát, és dörzsöld be vele a húst. Rakd zsiradékkal kikent tepsibe, locsold meg két deci vízzel. Fedd le fóliával, told forró sütőbe, és 180 fokon süsd meg másfél óra alatt. Közben locsolgasd a borral, és forgasd át a szeleteket. 

A mártáshoz a zöldségeket tisztítsd meg, vágd apróra, és öntsd a hús visszamaradt zsírjába. Add hozzá a cukrot, és kevergetve pirítsd. Amikor a cukor elkezd karamellizálódni, tedd hozzá a paradicsompürét, öntsd hozzá az alaplét és a bort. Mehet hozzá a szójaszósz és a babérlevél is. Kis lángon főzd másfél órán keresztül. Ha a zöldségek szétfőnek, turmixold pépesre, akár át is passzírozhatod, és a hússal együtt kínáld. 

A szűzérme is igazi ínyencség. Könnyen puha és szaftos fogást készíthetsz belőle. 

Ezt is szeretjük