Sütőben sült krumpli ropogós hagymakarikával: fenséges köret
Varázsold különlegessé az egyszerű sült krumplit! Ropogós hagymával tálalva fenséges köret.

sult-krumpli-hagymaval
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Tökéletes húsok mellé különleges krumpli illik. A tepsiben is ropogósra sül, hagymakarikával megbolondítva pedig igazán extra. Az egyszerűen elkészíthető fogás fűszerezve még csábítóbb. Miközben a krumpli megsül, a hagymakarikákat is kényelmesen elkészíted. Tejföllel meglocsolva önálló fogás is lehet. 

Sült krumpli hagymakarikával

Hozzávalók 4 személyre:

  • 60 dkg krumpli
  • 2 db vöröshagyma
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 3 evőkanál liszt
  • bors
  • olaj a sütéshez
Recept idők

Elkészítés:

A krumplit hámozd meg, papírtörlővel itasd le róla a nedvességet, és vágd egyforma nagyságú szeletekre. Rakd sütőpapírral bélelt tepsibe, locsold meg olívaolajjal, fűszerezd sóval, borssal, és tedd forró sütőbe. Süsd meg 200 fokon körülbelül 40 perc alatt, 10-15 percenként forgasd át. Akkor jó, ha belül puha, kívül kéreg sül rá. 

Közben a hagymát pucold meg, és vágd karikára. Forgasd meg lisztben, majd forró olajban süsd ropogósra. Szedd papírtörlőre, csepegtesd le, majd a krumplival együtt kínáld. 
A zöldfűszeres-hagymás sült krumpli is ideális köret bármilyen sült hús mellé. 

Ezt is szeretjük