Ropogós, fűszeres kacsacomb birsalmával sütve: kívül ropogós, belül szaftos és omlós

A rendkívül ízletes, szaftos kacsacomb nagy családi kedvenc, amit ne csak ünnepnapokon kínálj! Rakj mellé most a tepsibe birsalmát is!

Sült kacsacomb birsalmával
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha a kacsacombot jól készíted el, bárkit lenyűgözhetsz vele. Különleges fűszer nem is kell hozzá, ezúttal kissé fanyar birsalma kerül mellé a sütőbe. A bor és a narancslé is csodás ízt ad neki. Sütés közben locsolgasd, és fordítsd át többször a húst. 

Sült kacsacomb birsalmával

Hozzávalók

  • 4 db kacsacomb
  • 4 db birsalma
  • 1.5 dl fehérbor
  • 2 db narancs
  • 1 teáskanál kömény
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A kacsacombokat tisztítsd meg, ha maradtak rajta szőrök, távolítsd el, és a bőrüket éles késsel vagdosd, azaz irdald be. Szórd meg sóval, borssal, köménnyel, majd rendezd a combokat egymás mellé egy tepsibe. Facsard a húsra a két narancs levét, és öntsd alá a bort. Tedd a hús mellé a feldarabolt birsalmát is. 
 

A tepsit fedd le fóliával, és told előmelegített sütőbe. Süsd 170 fokon körülbelül két órán át. A végén, ha szükséges, vedd le a fóliát, és magasabb hőfokon pirítsd a húst. Akkor jó, ha a comb ropogóssá, a gyümölcs pedig puhává válik. 
Ha marad a kacsacombból, a maradékból isteni finom krémet, rilette-et készíthetsz.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük