Fokhagymás, vajpuhára sült tepsis tarja: a páctól lesz ennyire finom
A tepsis sertéssült akkor a legfinomabb, ha belül szaftos és puha, kívül pedig szép pirosra sül.

Nem véletlenül nagy kedvenc a sertéstarja, nem száraz, de még nem is túl zsíros. Ha odafigyelsz néhány dologra, fantasztikusan omlós lesz. Ha rozmaringgal és fokhagymával fűszerezed, nem fogsz benne csalódni. Ráadásul 10 perc előkészítés után irány a sütő!
Sült fokhagymás tarja
Hozzávalók
- 60 dkg sertéstarja
- 4 evőkanál olaj
- 1 teáskanál mustár
- 2 ág rozmaring
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál pirospaprika
- 1 mokkáskanál kömény
- só
- bors
Elkészítés:
A húst mosd meg, majd vágd kisujjnyi vastag szeletekre, és kicsit klopfold ki. Sózd, borsozd a tarja mindkét oldalát. A páchoz öntsd egy tálba az olajat, add hozzá a mustárt, a préselt fokhagymát, egy ág rozmaringot, szórd meg pirospaprikával és köménnyel. Keverd jól össze, és kend be vele a hússzeletek mindkét oldalát. Fedd le, és pihentesd egy éjszakát.
Másnap rendezd a hússzeleteket tepsibe, öntsd rájuk a maradék páclét, és 180 fokon süsd meg körülbelül 60-70 perc alatt. Amikor könnyen beleszalad a hegyes kés, vedd le a fóliát, és pirítsd meg.
Az alpesi sertésszelettel is változatosabbá teheted a családi étkezéseket. A sertésszelet krumplis bundában isteni.

Lehet-e boldog, aki intelligens? - A tudás hatása a lelki egészségre
Kepes András író, újságíró a Femina Klub júniusi előadásán arra keresi a választ, hogyan találhatunk boldogságot egy folyamatosan változó, kihívásokkal teli világban. Hogyan formálhatjuk úgy az életünket, hogy az ne csak sikeres, de valóban örömteli is legyen?
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. június 5. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció