Fokhagymás, vajpuhára sült tepsis tarja: a páctól lesz ennyire finom
A tepsis sertéssült akkor a legfinomabb, ha belül szaftos és puha, kívül pedig szép pirosra sül.

fokhagymas-sult-tarja-kepes
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Nem véletlenül nagy kedvenc a sertéstarja, nem száraz, de még nem is túl zsíros. Ha odafigyelsz néhány dologra, fantasztikusan omlós lesz. Ha rozmaringgal és fokhagymával fűszerezed, nem fogsz benne csalódni. Ráadásul 10 perc előkészítés után irány a sütő!

Sült fokhagymás tarja

Hozzávalók:

  • 60 dkg sertéstarja
  • 4 evőkanál olaj
  • 1 teáskanál mustár
  • 2 ág rozmaring
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 1 mokkáskanál kömény
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A húst mosd meg, majd vágd kisujjnyi vastag szeletekre, és kicsit klopfold ki. Sózd, borsozd a tarja mindkét oldalát. A páchoz öntsd egy tálba az olajat, add hozzá a mustárt, a préselt fokhagymát, egy ág rozmaringot, szórd meg pirospaprikával és köménnyel. Keverd jól össze, és kend be vele a hússzeletek mindkét oldalát. Fedd le, és pihentesd egy éjszakát.
 

Másnap rendezd a hússzeleteket tepsibe, öntsd rájuk a maradék páclét, és 180 fokon süsd meg körülbelül 60-70 perc alatt. Amikor könnyen beleszalad a hegyes kés, vedd le a fóliát, és pirítsd meg.
Az alpesi sertésszelettel is változatosabbá teheted a családi étkezéseket. A sertésszelet krumplis bundában isteni.

Ezt is szeretjük