Fokhagymás, vajpuhára sült tepsis tarja: a páctól lesz ennyire finom
A tepsis sertéssült akkor a legfinomabb, ha belül szaftos és puha, kívül pedig szép pirosra sül.

fokhagymas-sult-tarja-kepes
Ez is érdekelhet

A mérték a lényeg: tévhitek a szénhidráttal kapcsolatban (x)

Szárnyal a budapesti VictoriaShop! (x)

Turbózd fel a halfogyasztásod idén ősszel! (x)

Frissítsd fel a karácsonyi dekorációt rózsaarannyal! (x)

Nézd meg, honnan érkezik a reggeli kávé a poharadba

Tasnádi Bence színész jóképű, tehetséges és lázadó – Akárcsak Mozart, akit játszik

beauty and style

Nyoma sem marad a pattanásnak, ha így kerül fel a smink: ezek a trükkök visszaadják az önbizalmat »

A 29 éves Rita Ora durván rákattant a cipődivatra: legújabb fazonjai éppolyan dögösek, mint ő maga »

Feszesíti a petyhüdt bőrt, elsimítja a mikroráncokat: a frakcionált CO2 lézeres kezelés korrigálja a bőrhibákat »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Nem véletlenül nagy kedvenc a sertéstarja, nem száraz, de még nem is túl zsíros. Ha odafigyelsz néhány dologra, fantasztikusan omlós lesz. Ha rozmaringgal és fokhagymával fűszerezed, nem fogsz benne csalódni. Ráadásul 10 perc előkészítés után irány a sütő!

Sült fokhagymás tarja

Hozzávalók:

  • 60 dkg sertéstarja
  • 4 evőkanál olaj
  • 1 teáskanál mustár
  • 2 ág rozmaring
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 1 mokkáskanál kömény
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A húst mosd meg, majd vágd kisujjnyi vastag szeletekre, és kicsit klopfold ki. Sózd, borsozd a tarja mindkét oldalát. A páchoz öntsd egy tálba az olajat, add hozzá a mustárt, a préselt fokhagymát, egy ág rozmaringot, szórd meg pirospaprikával és köménnyel. Keverd jól össze, és kend be vele a hússzeletek mindkét oldalát. Fedd le, és pihentesd egy éjszakát.
 

Másnap rendezd a hússzeleteket tepsibe, öntsd rájuk a maradék páclét, és 180 fokon süsd meg körülbelül 60-70 perc alatt. Amikor könnyen beleszalad a hegyes kés, vedd le a fóliát, és pirítsd meg.
Az alpesi sertésszelettel is változatosabbá teheted a családi étkezéseket. A sertésszelet krumplis bundában isteni.

Ezt is szeretjük