Sültőben sült, fokhagymás káposzta: őszi kedvenc a legegyszerűbben
Amilyen könnyű elkészíteni a ropogós, fűszeres káposztát, olyan finom.

Ha eddig csak dinsztelve vagy savanyítva készítetted, ideje, hogy sütve is kipróbáld a káposztát. Az őszi-téli zöldség rengeteg vitamint tartalmaz, és viszonylag olcsón beszerezheted. Fontos, hogy vásárláskor csak sérülésmentes, fényes levelű káposztát tegyél a kosaradba, és ne tartsd otthon se sokáig. A sült káposzta diétás vacsora vagy különleges köret is lehet.
Sült fokhagymás káposzta
Hozzávalók
- 1 fej káposzta
- 3 evőkanál olívaolaj
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál petrezselyem aprított
- 1 teáskanál só
- bors
Elkészítés:
Melegítsd elő a sütőt 160 fokra, és egy közepes tepsit bélelj ki sütőpapírral. A káposztát tisztítsd meg, a külső leveleit távolítsd el, majd vágd nagyobb, egy centi vastag szeletekre. Öntsd az olívaolajat egy kis tálba, rakd hozzá a préselt fokhagymát, a sót, a borsot, és jól keverd össze. Rendezd a káposztát a tepsibe, és kend be a fűszeres olajjal. Süsd 15 percig az egyik oldalát, majd fordítsd át a káposztaszeleteket, és süsd még 10-15 percig. Amikor elkezdenek barnulni, vedd ki a sütőből, és petrezselyemmel megszórva kínáld.
Szereted a coleslaw salátát? Érdemes kipróbálni új változatban, különleges alapanyagokkal is!

Lehet-e boldog, aki intelligens? - A tudás hatása a lelki egészségre
Kepes András író, újságíró a Femina Klub júniusi előadásán arra keresi a választ, hogyan találhatunk boldogságot egy folyamatosan változó, kihívásokkal teli világban. Hogyan formálhatjuk úgy az életünket, hogy az ne csak sikeres, de valóban örömteli is legyen?
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. június 5. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció