Sültőben sült, fokhagymás káposzta: őszi kedvenc a legegyszerűbben
Amilyen könnyű elkészíteni a ropogós, fűszeres káposztát, olyan finom.

fokhagymas-sult-kaposzta
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha eddig csak dinsztelve vagy savanyítva készítetted, ideje, hogy sütve is kipróbáld a káposztát. Az őszi-téli zöldség rengeteg vitamint tartalmaz, és viszonylag olcsón beszerezheted. Fontos, hogy vásárláskor csak sérülésmentes, fényes levelű káposztát tegyél a kosaradba, és ne tartsd otthon se sokáig. A sült káposzta diétás vacsora vagy különleges köret is lehet. 

Sült fokhagymás káposzta

Hozzávalók:

  • 1 fej káposzta
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál aprított petrezselyem
  • 1 teáskanál
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

Melegítsd elő a sütőt 160 fokra, és egy közepes tepsit bélelj ki sütőpapírral. A káposztát tisztítsd meg, a külső leveleit távolítsd el, majd vágd nagyobb, egy centi vastag szeletekre. Öntsd az olívaolajat egy kis tálba, rakd hozzá a préselt fokhagymát, a sót, a borsot, és jól keverd össze. Rendezd a káposztát a tepsibe, és kend be a fűszeres olajjal. Süsd 15 percig az egyik oldalát, majd fordítsd át a káposztaszeleteket, és süsd még 10-15 percig. Amikor elkezdenek barnulni, vedd ki a sütőből, és petrezselyemmel megszórva kínáld. 
Szereted a coleslaw salátát? Érdemes kipróbálni új változatban, különleges alapanyagokkal is!

Ezt is szeretjük