Sültőben sült, fokhagymás káposzta: őszi kedvenc a legegyszerűbben
Amilyen könnyű elkészíteni a ropogós, fűszeres káposztát, olyan finom.

fokhagymas-sult-kaposzta
Ez is érdekelhet

Tiltott szerelem a Szegedi Szabadtéri Játékokon (x)

Begyógyulnak a régi sebek? A nagy négyes keserédes történetében senki nem menekül a múltja elől (x)

„Azt mondták, örökre feküdni fog” (x)

A szabad gyöknek mindent szabad? (x)

Van, amiben nagyon rosszak a magyarok - az utolsó helyen állunk az EU-ban, és ez szomorú

beauty and style

Lakatos Márk bemutatta első férfi kollekcióját: az afro-kubai kultúra inspirálta »

Gyönyörű esküvői kontyok félhosszú, vékony szálú hajból: tupír nélkül tűnik dúsabbnak a frizura »

A szezon csúcstrendje a bakancs: vagány és nőies fazonok árakkal »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha eddig csak dinsztelve vagy savanyítva készítetted, ideje, hogy sütve is kipróbáld a káposztát. Az őszi-téli zöldség rengeteg vitamint tartalmaz, és viszonylag olcsón beszerezheted. Fontos, hogy vásárláskor csak sérülésmentes, fényes levelű káposztát tegyél a kosaradba, és ne tartsd otthon se sokáig. A sült káposzta diétás vacsora vagy különleges köret is lehet. 

Sült fokhagymás káposzta

Hozzávalók:

  • 1 fej káposzta
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál aprított petrezselyem
  • 1 teáskanál
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

Melegítsd elő a sütőt 160 fokra, és egy közepes tepsit bélelj ki sütőpapírral. A káposztát tisztítsd meg, a külső leveleit távolítsd el, majd vágd nagyobb, egy centi vastag szeletekre. Öntsd az olívaolajat egy kis tálba, rakd hozzá a préselt fokhagymát, a sót, a borsot, és jól keverd össze. Rendezd a káposztát a tepsibe, és kend be a fűszeres olajjal. Süsd 15 percig az egyik oldalát, majd fordítsd át a káposztaszeleteket, és süsd még 10-15 percig. Amikor elkezdenek barnulni, vedd ki a sütőből, és petrezselyemmel megszórva kínáld. 
Szereted a coleslaw salátát? Érdemes kipróbálni új változatban, különleges alapanyagokkal is!

Ezt is szeretjük