Fóliában sült, fokhagymás cékla: belül krémesre sül, kívül ropogós

A cékla sütve sokkal ízletesebb, mint főzve. Főleg, ha megbolondítod fűszerekkel.

Sült, fokhagymás cékla
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Töltsd fel vitaminraktáradat szuperegészséges céklával! Az egyik legjobb immunerősítő, tele van antioxidáns vitaminokkal és értékes ásványi anyagokkal is, így érdemes gyakran beiktatni étrendedbe. Ráadásul finom és olcsó is. Az egyik legjobb megoldás, ha sütőben megsütöd.

sult-fokhagymas-cekla

Hozzávalók

  • 6 db cékla közepes
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál magos mustár
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A céklát hámozd meg, mosd meg, és vágd kockákra. Érdemes ezt a műveletet kesztyűben végezni, hogy ne fogja meg a kezed. Rakd alufóliára, locsold meg a sóval, borssal, mustárral összekevert olívaolajjal. Tedd a cékladarabok mellé a fokhagymát, csomagold be, és 180 fokon süsd körülbelül 40-45 percig. Ekkor teszteld: ha egy kést könnyen bele tudsz szúrni az egyik darabka céklába, kiveheted a sütőből. 
Készíts még több ízletes, izgalmas fogást céklából! Szilvaszószban pácolva hihetetlenül finom lesz.

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük