Forró sültfokhagyma-krémleves
Ez tényleg átmelegít
A sültfokhagyma-krémleves az egyszerűség jegyében készül. Elronthatatlan recept.

Ez is érdekelhet

Pikali Gerda hisz a sors erejében: mindenkinek megvan a maga feladata, amit be kell teljesítenie (x)

Házépítési kisokos: ha még nincs elképzelésed az új otthonodat illetően (x)

Zöldebb iskolát a gyermekeinknek: csatlakozz egy nagyszerű jótékonysági programhoz! (x)

Mitől olyan jók a kézműves termékek? (x)

beauty and style

Nem mindegy, milyen szögből fényképeznek: több centit lecsalhatsz így a derekadból »

8 frizurabaki, ami 10 évvel bárkit öregebbnek mutat »

Ezek a legdivatosabb állatmintás darabok az üzletekben: 10 ezer forint alatt »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha ledönt a lábadról az influenza, vagy szeretnéd az immunrendszeredet erősíteni a nagy hidegben, a sültfokhagyma-krémleves nagy segítségedre lehet. Az egészséges és különleges fogást reszelt sajttal, pirítóssal tovább turbózhatod. Kard Éva receptje gyorsan népszerű lesz.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 2 fej fokhagyma
  • 2 húsleveskocka
  • 1 l víz
  • 1 evőkanál liszt
  • olívaolaj
  • kakukkfű
  • őrölt bors
Recept idők

Elkészítés:

A fokhagymafejeket vágd félbe, majd a vágott felükkel lefelé tedd egy edénybe, és öntsd fel annyi olívaolajjal, hogy ellepje. Rakd előmelegített sütőbe, és 160 fokon körülbelül 30 perc alatt süsd szép pirosra. Ha megsül, vedd ki a fokhagymafejeket az olajból, és kés segítségével szedd ki a gerezdeket a héjukból.

Tedd a sült fokhagymát egy edénybe, és villával kicsit nyomkodd össze. Önts rá kevés olajat, majd hevítsd fel. Ekkor szórd meg liszttel, és állandóan kevergetve pirítsd világos zsemleszínűre. Végül öntsd fel vízzel, majd ízesítsd sóval, húsleveskockával, őrölt borssal és kakukkfűvel. Főzd 10-15 percig, és botmixerrel kicsit turmixold össze.

Ezt is szeretjük