Forró sültfokhagyma-krémleves
A sültfokhagyma-krémleves az egyszerűség jegyében készül. Elronthatatlan recept.
Ha ledönt a lábadról az influenza, vagy szeretnéd az immunrendszeredet erősíteni a nagy hidegben, a sültfokhagyma-krémleves nagy segítségedre lehet. Az egészséges és különleges fogást reszelt sajttal, pirítóssal tovább turbózhatod. Kard Éva receptje gyorsan népszerű lesz.
Sültfokhagyma-krémleves
Hozzávalók 4 személyre
- 2 fej fokhagyma
- 2 húsleveskocka
- 1 l víz
- 1 evőkanál liszt
- olívaolaj
- kakukkfű
- őrölt bors
- só
Elkészítés:
A fokhagymafejeket vágd félbe, majd a vágott felükkel lefelé tedd egy edénybe, és öntsd fel annyi olívaolajjal, hogy ellepje. Rakd előmelegített sütőbe, és 160 fokon körülbelül 30 perc alatt süsd szép pirosra. Ha megsül, vedd ki a fokhagymafejeket az olajból, és kés segítségével szedd ki a gerezdeket a héjukból.
Tedd a sült fokhagymát egy edénybe, és villával kicsit nyomkodd össze. Önts rá kevés olajat, majd hevítsd fel. Ekkor szórd meg liszttel, és állandóan kevergetve pirítsd világos zsemleszínűre. Végül öntsd fel vízzel, majd ízesítsd sóval, húsleveskockával, őrölt borssal és kakukkfűvel. Főzd 10-15 percig, és botmixerrel kicsit turmixold össze.

Olvastad már?

Lehet-e boldog, aki intelligens? - A tudás hatása a lelki egészségre
Kepes András író, újságíró a Femina Klub júniusi előadásán arra keresi a választ, hogyan találhatunk boldogságot egy folyamatosan változó, kihívásokkal teli világban. Hogyan formálhatjuk úgy az életünket, hogy az ne csak sikeres, de valóban örömteli is legyen?
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. június 5. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció