Egytepsis sült csirkemell quinoával: egészséges és kalóriaszegény ebéd
Az enyhén diós aromájú quinoa tökéletes helyettesítője a rizsnek, és sült csirkemellel tálalva fantasztikus ebéd.

Piláfnak is nevezik ezt a quinoás, csirkés egytálételt, amelyet a kedvenc zöldségeiddel dobhatsz fel: ebbe a változatba koktélparadicsom és kaliforniai paprika kerül, de bátran készíts hasonló ételt például sárgarépával és brokkolival is. A quinoa valójában nem gabona, hanem inkább mag, ezért a gluténmentes diétába is belefér.
Sült csirkemell quinoával
Hozzávalók
A zöldséges részhez:
- 25 dkg koktélparadicsom
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 kaliforniai paprika
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 kávéskanál őrölt kömény
- 0.5 kávéskanál só
- 0.5 kávéskanál bors
A csirkés-quinoás részhez:
- 65 dkg csirkemellfilé
- 2 babérlevél
- 2 bögre alaplé
- 1 bögre quinoa
- 1 hagyma
- 1 csokor petrezselyem
- 1 teáskanál oregánó
- 1 kávskanál őrölt kömény
- 1 kávéskanál só
- 0.5 kávéskanál bors
- olívaolaj
Elkészítés:
A csirkemellet kockázd fel. Szórd meg sóval, borssal, oregánóval és őrölt köménnyel, locsold meg olívaolajjal, és tedd félre, amíg elkészíted a zöldséges részt.
Ehhez egy mély serpenyőben hevíts olajat. Szeleteld fel a fokhagymát, pirítsd az olajon fél percig, majd add hozzá a kockákra vágott kaliforniai paprikát. Szórd meg sóval, borssal, őrölt köménnyel, és süsd öt percig, közben vágd félbe a koktélparadicsomokat. Add a paprikához, forgasd össze, majd húzd le a tűzről, és kanalazd egy tálba.
A quinoát alaposan öblítsd le, és hagyd megszáradni. Ugyanabban a serpenyőben, amelyben a zöldségek készültek, pirítsd fehéredésig a befűszerezett csirkemellet, majd add hozzá a quinoát is, és pirítsd még egy pár percig. Öntsd fel az alaplével, dobd mellé a babérlevelet, forrald fel, majd vedd a lángot kicsire. Fedd le, és így főzd lassú tűzön húsz percig. Amikor a vizet magába szívta, forgasd bele a zöldségeket, és szórd meg aprított petrezselyemmel. Még öt percet pihentesd lefedve, hogy az ízei összeérjenek.
Marokkói módra, jó sok fűszerrel megbolondítva is csodáscsirkés egytálételt készíthetsz.
Marokkó mesés ízei a tányérodon: tartalmas, fűszeres csirkés egytálétel
A káprázatos arab konyha rengeteg, még felfedezésre váró étellel próbálja meg elcsábítani az iránta érdeklődő európaiakat. Ezek közül most egy klasszikusnak, a csirketazsinnak hoztuk el a receptjét.
ElolvasomKép: nata_vkusidey / Getty Images