Sütőtökös piláf

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Sütőtökös piláf

Hozzávalók 6 személyre:

  • 600 g csontos pulyka felsőcomb
  • 1/2 kg sütőtök
  • 2 db sárgarépa
  • 3 szál szárzeller
  • 1 db kápia paprika
  • 100 g hámozott paradicsom (konzerv)
  • 3 evőkanál paradicsomszósz
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 kanál kurkuma
  • 2 bögre rizs
  • 1 kis kanál só
  • frissen őrölt bors
  • kisebb chili paprika
  • 2 evőkanál olívaolaj
Recept idők

Elkészítés:

A pulykacombot enyhén sós vízben megfőzzük, alaplét készítünk belőle. Kicsontozzuk. Közben sütőbe tesszük a kisebb kockákra vágott, megsózott, és olívaolajjal megcsorgatott tököt 15 percre.
A többi zöldséget és a húst is csíkokra vágjuk.
A hagymát kevés olívaolajon megdinszteljük, majd a húst hozzátesszük, és fehéredésig pirítjuk.
Beletesszük a sárgarépát, a zellert és a paradicsomot, a paradicsomszószt, a kimagozott, karikákra vágott chilit, hozzáadjuk a kurkumát, valamint a fokhagymát. A kurkuma szép színt, különleges ízt ad a piláfnak. A hámozott paradicsomokat szétnyomjuk a serpenyőben. Sózzuk, borsot őrlünk rá, majd fedő alatt pároljuk.
Kevés főzés után beletesszük a csíkokra vágott kápia paprikát és két bögre rizst.
Az alaplével felöntjük annyira, hogy bőven ellepje. A rizs fel fogja szívni a fűszeres lét. Elkeverjük a közben megsült sütőtök darabokkal is.

Ezt is szeretjük