Szaftos, fűszeres csirkemell körtével sütve: egyszerre sós és édes

A csirkemellet könnyű kiszárítani. Ha borral locsolgatod, lédús körtével sütöd, finom omlós lesz.

Sült csirkemell körtével sütve
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az ősz kedvenc gyümölcsei, a szilva, a barack, az alma mellett a körte is remek hússal párosítva. A csirkemellet locsold meg borral, hisz az fellazítja a szerkezetét, így a fűszerek jobban átjárják. Nagyon gyorsan elkészül, és munka is alig van vele. 

Sült csirkemell körtével

Hozzávalók

  • 70 dkg csirkemell
  • 3 db körte
  • 1 dl bor
  • 1 teáskanál fahéj
  • 1 késhegynyi kömény
  • 5 szál petrezselyem
  • bors
  • szezámmag
Recept idők

Elkészítés:

A húst mosd meg, majd ízlés szerint fűszerezd sóval, borssal, köménnyel. Hámozd meg a körtéket, távolítsd el a magházat, és szeleteld fel. Egy tűzálló edényt kenj ki zsiradékkal, és rakd bele a csirkemelleket. Tedd rájuk, melléjük a körteszeleteket.
 

Locsold meg a csirkemellet borral, még kevés vizet is önthetsz alá. Fedd le fóliával, told forró sütőbe, és 180 fokon süsd körülbelül 40 percig. Ha a hús puha, könnyen beleszalad egy hegyes kés, vedd le a fóliát, hintsd meg fahéjjal, szezámmaggal, és pirítsd meg. Petrezselyemmel megszórva kínáld. 
A csirkemellet barackkal is megsütheted. Finom omlós, szaftos lesz a végeredmény. 

Ezt is szeretjük