Szaftos sült csirkemell kapros újkrumplival: a legfinomabb tavaszi ebéd

Hamarosan itt az újkrumpli szezonja: készítsd el kaporral megszórva, sült csirkemell köreteként!

Sült csirkemell kapros újkrumplival
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

A kapros újkrumpli a lehető legfinomabb tavaszi köret. Ha sült csirkemell köreteként kínálod, fejedelmi ebédet varázsolhatsz kevés munkával az asztalra. A krumplit nem kell kapargatni, csak ha vastag a héja. A csirkemellet sütés előtt egy éjszakát pácold fokhagymás tejben, így igazán omlós és szaftos lesz.

Sült csirkemell kapros újkrumplival

Hozzávalók 4 személyre

A sült csirkemellhez:

  • 80 dkg csirkemellfilé
  • 3 dl tej
  • 3 gerezd fokhagyma
  • bors
  • olívaolaj

A kapros újkrumplihoz:

  • 1 kg újkrumpli
  • 5 dkg vaj
  • 1 csokor kapor
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemellet elkészítés előtti este szeleteld tenyérnyi darabokra. Szórd meg mindkét oldalukat sóval és borssal. Egy tálba öntsd bele a tejet, és keverd el a zúzott fokhagymával. Fektesd bele a csirkemellszeleteket, és letakarva pihentesd a hűtőben egy éjszakát.

Másnap a krumplit szükség szerint tisztítsd meg. A nagyobb darabokat felezd el, a kicsikat hagyd egyben. A vajat egy serpenyőben olvaszd fel. Tedd rá a krumplit, önts alá fél deci vizet, és letakarva kezdd el párolni. Közben szórd meg sóval és frissen őrölt borssal. 15-20 perc múlva, amikor már puha, forgasd össze aprított kaporral.

Amíg a krumpli készül, egy serpenyőben hevíts kevés olajat. A húst vedd ki a tejes pácból, helyezd a forró olajba, és oldalanként 3-4 perc alatt süsd puhára.

 

Szaftos, bőséges cigánypörkölt: lecsós alappal készül

A cigánypörkölt tartalmas, ízletes fogás, a szaftja jó sűrű. Kínáld házi tésztával, vagy tunkold friss kenyérrel!

Elolvasom

Kép: DronG / Getty Images

Ezt is szeretjük