Fűszeres csirkecombok édesburgonyával sütve: együtt pirulnak az édes és sós ízek
Kiváló köret az édesburgonya a sült csirkecomb mellé, pláne, ha együtt pirulnak a sütőben.

fuszeres csirkecombok edesburgonyaval
Ez is érdekelhet
    • 29
    • 30
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    • 6
    • 7
    • 8
    • 9
    • 10
    • 11
    • 12
    • 13
    • 14
    • 15
    • 16
    • 17
    • 18
    • 19
    • 20
    • 21
    • 22
    • 23
    • 24
    • 25
    • 26
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az egyre népszerűbb édesburgonya kiváló alternatívája a krumplinak: hozzá hasonló módon készíthető, de sokkal egészségesebb növény. Szép narancssárga színét a karotinnak köszönheti, amely többek között a látást erősíti. Csirkecombbal együtt sütve ellenállhatatlan főfogás készíthető belőle.

Sült csirkecombok édesburgonyával

Hozzávalók:

A sült csirkecombokhoz

  • 6 egész csirkecomb
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál füstölt paprika
  • 1 teáskanál morzsolt kakukkfű
  • 1 mokkáskanál cayenne-bors
  • bors

A édesburgonyához

  • 1 kg édesburgonya
  • 2 ág friss kakukkfű
  • 1 teáskanál citromlé
  • frissen őrölt tarkabors
  • olívaolaj
Recept idők

Elkészítés:

Az egészben hagyott csirkecombokat dörzsöld be sóval és borssal. Egy kis tálban keverd össze az olívaolajat a zúzott fokhagymagerezdekkel, a kakukkfűvel, a füstölt paprikával és a Cayenne-borssal, öntsd az egészet a csirkecombok tetejére, forgasd meg őket benne, és pihentesd a hűtőben legalább egy órát.

Közben a sütőt melegítsd elő 180 fokra. Az édesburgonyát hámozd meg, vágd csíkokra, és oszd el egy széles tepsiben. Szórd meg sóval és borssal, locsold meg egy kevés citromlével és olívaolajjal, tegyél a tetejére néhány szép kakukkfűágat, majd oszd el körülötte a bepácolt combokat. Ha maradt még vissza a pácléből, öntsd a tetejére, és alufóliával letakarva told a sütőbe másfél órára. A végén vedd le a fóliát a tetejéről, hogy a csirke bőre megpiruljon.

Az édesburgonya egy színes, őszi zöldségköretet is feldob - minél többféle zöldséget használj hozzá.

Megjelent Mentes Anyu legújabb szakácskönyve!

Inzulinrezisztenseknek és mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Legújabb szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper könnyű, mentes fogás. A receptek nemcsak kipróbáltak, de minden étel tápértéke (kalória, szénhidrát, zsír, fehérje) pontosan, adagokra ki van számolva.


Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban! 

Promóció

Ezt is szeretjük