Tepsiben sült, pácolt csirkecomb: vele készül a köret is
Ennél kényelmesebb nem is lehet az ebédkészítés, csak rakj mindent a sütőbe! A zöldségek is finom fűszeresek lesznek.

zoldsegekkel-sult-csirkecomb
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A csirkecomb biztosan nem lesz unalmas, ha friss, őszi zöldségeket pakolsz mellé, és a fűszereket jól válogatod össze. Ráadásul gyorsan és egyszerűen összekészíthetsz mindent, utána már csak rá kell nézni néha a sütőben piruló fogásra. 

Sült csirkecomb vele sült zöldségekkel

Hozzávalók:

  • 4 db egész csirkecomb
  • 1 db sütőtök
  • 1 db cukkini
  • 20 dkg koktélparadicsom
  • 1 fej fokhagyma
  • 3 ág petrezselyem
  • 2 db lila hagyma
  • 1 teáskanál szárított bazsalikom
  • 1 kávéskanál szárított kakukkfű
  • 0.5 dl olaj
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A combokat alaposan mosd meg, locsold meg olajjal, és szórd be sóval, borssal, zöldfűszerekkel. Tedd a hűtőbe egy órára, majd rakd át zsiradékkal kikent tepsibe. A zöldségeket tisztítsd meg, a tök magjait kanalazd ki, vágd fel a lila hagymával és a cukkinivel együtt, a fokhagymát keresztben szeld ketté, a koktélparadicsomokat hagyhatod egészben is.

Rendezd a zöldségeket is a tepsibe. Locsold meg kevés vízzel, fóliázd le, és told forró sütőbe. Süsd meg 180 fokon körülbelül egy óra alatt. Közben locsold, forgasd a húst és a zöldségeket is. Amennyiben szükséges, fólia nélkül is pirítsd egy kicsit. 
A csirkecomb mézes-mustáros pácban is fejedelmi, és szép aranybarnára sül. 

Megjelent Mentes Anyu Szakácskönyve!

Mentesen táplálkozó családnak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani.

Promóció

Ezt is szeretjük