Tepsiben sült, pácolt csirkecomb: vele készül a köret is
Ennél kényelmesebb nem is lehet az ebédkészítés, csak rakj mindent a sütőbe! A zöldségek is finom fűszeresek lesznek.

zoldsegekkel-sult-csirkecomb
Ez is érdekelhet

A mérték a lényeg: tévhitek a szénhidráttal kapcsolatban (x)

Szárnyal a budapesti VictoriaShop! (x)

Turbózd fel a halfogyasztásod idén ősszel! (x)

Frissítsd fel a karácsonyi dekorációt rózsaarannyal! (x)

Nézd meg, honnan érkezik a reggeli kávé a poharadba

Tasnádi Bence színész jóképű, tehetséges és lázadó – Akárcsak Mozart, akit játszik

beauty and style

Nem sokat bíznak a képzeletre a 80-as évek legdögösebb ruhafazonjai: Emily Ratajkowski sportot űz a villantásból »

Nem változtatott szabálytalan mosolyán, és milyen jól tette: a 36 éves modell pont így dögös »

Kim Kardashian visszarángatná a múltból a plüssmelegítőt: szívesen felednénk ezt a trendet »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A csirkecomb biztosan nem lesz unalmas, ha friss, őszi zöldségeket pakolsz mellé, és a fűszereket jól válogatod össze. Ráadásul gyorsan és egyszerűen összekészíthetsz mindent, utána már csak rá kell nézni néha a sütőben piruló fogásra. 

Sült csirkecomb vele sült zöldségekkel

Hozzávalók:

  • 4 db egész csirkecomb
  • 1 db sütőtök
  • 1 db cukkini
  • 20 dkg koktélparadicsom
  • 1 fej fokhagyma
  • 3 ág petrezselyem
  • 2 db lila hagyma
  • 1 teáskanál szárított bazsalikom
  • 1 kávéskanál szárított kakukkfű
  • 0.5 dl olaj
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A combokat alaposan mosd meg, locsold meg olajjal, és szórd be sóval, borssal, zöldfűszerekkel. Tedd a hűtőbe egy órára, majd rakd át zsiradékkal kikent tepsibe. A zöldségeket tisztítsd meg, a tök magjait kanalazd ki, vágd fel a lila hagymával és a cukkinivel együtt, a fokhagymát keresztben szeld ketté, a koktélparadicsomokat hagyhatod egészben is.

Rendezd a zöldségeket is a tepsibe. Locsold meg kevés vízzel, fóliázd le, és told forró sütőbe. Süsd meg 180 fokon körülbelül egy óra alatt. Közben locsold, forgasd a húst és a zöldségeket is. Amennyiben szükséges, fólia nélkül is pirítsd egy kicsit. 
A csirkecomb mézes-mustáros pácban is fejedelmi, és szép aranybarnára sül. 

Ezt is szeretjük