Fűszeres, omlós csirkecombok puliszkával: a hagyományos köret ma is nagyon finom
Régen a szegények ették a puliszkát, ami mára a legmenőbb köretek egyike lett. Tálald fűszeres sült csirkecombbal!

- A nyár legnőiesebb darabja a fehér nadrág: végtelen variációban elsüthető, így mindig felfrissíti a megjelenést »
- Az 57 éves Caroline az egyik leghíresebb ősz hajú modell, de a lánya szépségén is csak ámulni lehet: Mimi le sem tagadhatná édesanyját »
- Nőies, dús hatású frizurák, amiket nem ollóval készített a fodrász: divatos fazonok borotvával vágva »

- Mi Portugália fővárosa? 10 kvízkérdés Európa országairól, amit illik tudni
- Rúzsa Magdi először mindhárom babájával egy fotón: már 4 hónaposak az ikrek
- Megmenthető Csősz Boglárka házassága? Milliárdos férje ezt nyilatkozta
- Az erős szexuális vonzalom 7 legfőbb jele - Már az ismerkedés során észreveheted őket
- 121 kilóról indult, 45 kilót fogyott CICO-diétával az édesanya: így néz ki most a kétgyerekes Colleen
A kukoricadarából készült puliszka az egyik legegyszerűbb, legolcsóbb ételek egyike, nem véletlenül volt - különösen Erdélyben - mindennapos fogás a legszegényebbek asztalán. Mára újra divatba jött, és polenta néven a legelőkelőbb éttermek is kínálják. Te magad is elkészítheted otthon, és ha valamilyen finom hússal, például sült csirkecombbal kínálod, biztos lehetsz benne, hogy sikert fogsz aratni vele.
Sült csirkecomb puliszkával
Hozzávalók
A sült csirkecombhoz
- 4 evőkanál olívaolaj
- 2 egész csirkecomb
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál natúr joghurt
- 2 evőkanál majonéz
- 1 teáskanál pirospaprika
- 1 teáskanál cayenne-bors
- 1 teáskanál kakukkfű
- só
- bors
A puliszkához
- 25 dkg juhtúró
- 10 dkg kukoricadara
- 4 dl tej
- só
Elkészítés:
A csirkecombokat dörzsöld be sóval, borssal, pirospaprikával, kakukkfűvel és Cayenne-borssal. A majonézt keverd el a joghurttal, az olívaolajjal és a zúzott fokhagymával. Forgasd meg ebben a keverékben a csirkecombokat, és lefedve pihentesd a hűtőben legalább egy órát. Közben a sütőt melegítsd elő 200 fokra. A bepácolt csirkecombokat fektesd egymás mellé egy tepsibe, és alufóliával letakarva told a sütőbe. Egy óra múlva vedd le a fóliát a tetejéről, és így pirítsd őket további húsz percig, amíg a bőrük ropogós, a belsejük omlós lesz.
Amíg a hús sül, készítsd el a puliszkát. A tejet és a kukoricadarát öntsd egy lábosba, és közepes lángon, folyamatosan kevergetve kezdd el főzni. Ha már forr, óvatosan sózd meg. Vigyázz, a juhtúró is sós! A dara nagyjából 8-10 perc alatt puhul meg. Ne hagyd magára, végig kevergesd, ha szükséges, adj még hozzá tejet, vagy csavard lejjebb a lángot. Ha már kellően megpuhult és besűrűsödött, morzsold bele juhtúrót. Tálaláskor először a puliszkát szedd a tányérokra, és a tetejükre tedd a csirkecombokat.
Kukoricadarából finom amerikai kukoricakenyeret is süthetsz, amelyet akár sütőtökpürével is feldobhatsz.
Még több recept