Fűszeres, omlós csirkecombok puliszkával: a hagyományos köret ma is nagyon finom
Régen a szegények ették a puliszkát, ami mára a legmenőbb köretek egyike lett. Tálald fűszeres sült csirkecombbal!

csirkecomb puliszkaval
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A kukoricadarából készült puliszka az egyik legegyszerűbb, legolcsóbb ételek egyike, nem véletlenül volt - különösen Erdélyben - mindennapos fogás a legszegényebbek asztalán. Mára újra divatba jött, és polenta néven a legelőkelőbb éttermek is kínálják. Te magad is elkészítheted otthon, és ha valamilyen finom hússal, például sült csirkecombbal kínálod, biztos lehetsz benne, hogy sikert fogsz aratni vele.

Sült csirkecomb puliszkával

Hozzávalók

A sült csirkecombhoz

  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 2 egész csirkecomb
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál natúr joghurt
  • 2 evőkanál majonéz
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 1 teáskanál cayenne-bors
  • 1 teáskanál kakukkfű
  • bors

A puliszkához

  • 25 dkg juhtúró
  • 10 dkg kukoricadara
  • 4 dl tej
Recept idők

Elkészítés:

A csirkecombokat dörzsöld be sóval, borssal, pirospaprikával, kakukkfűvel és Cayenne-borssal. A majonézt keverd el a joghurttal, az olívaolajjal és a zúzott fokhagymával. Forgasd meg ebben a keverékben a csirkecombokat, és lefedve pihentesd a hűtőben legalább egy órát. Közben a sütőt melegítsd elő 200 fokra. A bepácolt csirkecombokat fektesd egymás mellé egy tepsibe, és alufóliával letakarva told a sütőbe. Egy óra múlva vedd le a fóliát a tetejéről, és így pirítsd őket további húsz percig, amíg a bőrük ropogós, a belsejük omlós lesz.
 

Amíg a hús sül, készítsd el a puliszkát. A tejet és a kukoricadarát öntsd egy lábosba, és közepes lángon, folyamatosan kevergetve kezdd el főzni. Ha már forr, óvatosan sózd meg. Vigyázz, a juhtúró is sós! A dara nagyjából 8-10 perc alatt puhul meg. Ne hagyd magára, végig kevergesd, ha szükséges, adj még hozzá tejet, vagy csavard lejjebb a lángot. Ha már kellően megpuhult és besűrűsödött, morzsold bele juhtúrót. Tálaláskor először a puliszkát szedd a tányérokra, és a tetejükre tedd a csirkecombokat.
 

Kukoricadarából finom amerikai kukoricakenyeret is süthetsz, amelyet akár sütőtökpürével is feldobhatsz.

Ezt is szeretjük