Omlós, szaftos csirkecomb paprikaszósszal sütve: színes, finom nyári fogás
Ne mindig ugyanúgy készítsd a sült csirkét! Most bőségesen van paprika, dobd fel vele a húst!


- Te felismered ezt a KRESZ-táblát? 8 kérdés, amire tudni kell a választ a közlekedésben
- Bajban lesz, aki felújít vagy építkezik 2023-ban: erre sokan nem is gondolnak, pedig kellene
- Melyik folyó mellett van Barcs? 8 fogós kérdés Magyarország földrajzáról
- Fejezd be a régi mondást: a hazug embert hamarabb...
- Lovas Rozi ritkán látott férjével: János ilyen jóképű pasi
Ha szereted a paprikát és a csirkét is, ezt a fenséges fogást mindenképpen készítsd el! A comb kiváló alapanyag, és gyorsan megsül. A serpenyőben a hús mellett készül a zöldséges szósz is. Minél többszínű paprikát használsz, annál csábítóbb lesz a végeredmény.
Sült csirkecomb paprikaszósszal
Hozzávalók
- 6 db csirkecomb
- 1 db zöld kaliforniai paprika
- 1 db sárga kaliforniai paprika
- 1 db piros kaliforniai paprika
- 3 evőkanál olívaolaj
- 1 db vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- kakukkfű
- só
- bors
Elkészítés:
A csirkét tisztítsd meg, és fűszerezd sóval, borssal. Hevíts fel két evőkanál olajat, és pirítsd meg benne a csirkét, oldalanként körülbelül három-négy perc alatt.
Öntsd a serpenyőbe a maradék evőkanál olajat, majd dobd rá az apróra vágott hagymát, és dinszteld meg három-négy perc alatt. Tedd hozzá a fokhagymát, süsd egy kicsit, majd rakd hozzá a kisebb kockákra vágott paprikát és a kakukkfüvet. Tedd vissza a csirkedarabokat az edénybe, és kis lángon párold 40 percig. Ha a hús puha, a paprika szószszerű, lehúzhatod a tűzről.
Az egytepsis csirkecomb ugyancsak praktikus, hisz a hússal együtt a köret is elkészül.

Szakácskönyv egy kis extrával!
Mentes Anyu legújabb könyvét azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
Most AJÁNDÉK üvegpalack és vászontáska is jár a könyv mellé!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció
Még több recept