Omlós, szaftos csirkecomb paprikaszósszal sütve: színes, finom nyári fogás
Ne mindig ugyanúgy készítsd a sült csirkét! Most bőségesen van paprika, dobd fel vele a húst!
Ha szereted a paprikát és a csirkét is, ezt a fenséges fogást mindenképpen készítsd el! A comb kiváló alapanyag, és gyorsan megsül. A serpenyőben a hús mellett készül a zöldséges szósz is. Minél többszínű paprikát használsz, annál csábítóbb lesz a végeredmény.
Sült csirkecomb paprikaszósszal
Hozzávalók
- 6 db csirkecomb
- 1 db zöld kaliforniai paprika
- 1 db sárga kaliforniai paprika
- 1 db piros kaliforniai paprika
- 3 evőkanál olívaolaj
- 1 db vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- kakukkfű
- só
- bors
Elkészítés:
A csirkét tisztítsd meg, és fűszerezd sóval, borssal. Hevíts fel két evőkanál olajat, és pirítsd meg benne a csirkét, oldalanként körülbelül három-négy perc alatt.
Öntsd a serpenyőbe a maradék evőkanál olajat, majd dobd rá az apróra vágott hagymát, és dinszteld meg három-négy perc alatt. Tedd hozzá a fokhagymát, süsd egy kicsit, majd rakd hozzá a kisebb kockákra vágott paprikát és a kakukkfüvet. Tedd vissza a csirkedarabokat az edénybe, és kis lángon párold 40 percig. Ha a hús puha, a paprika szószszerű, lehúzhatod a tűzről.
Az egytepsis csirkecomb ugyancsak praktikus, hisz a hússal együtt a köret is elkészül.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept