Omlós, szaftos csirkecomb paprikaszósszal sütve: színes, finom nyári fogás

Ne mindig ugyanúgy készítsd a sült csirkét! Most bőségesen van paprika, dobd fel vele a húst!

csirkecomb-paprikaszoszban
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha szereted a paprikát és a csirkét is, ezt a fenséges fogást mindenképpen készítsd el! A comb kiváló alapanyag, és gyorsan megsül. A serpenyőben a hús mellett készül a zöldséges szósz is. Minél többszínű paprikát használsz, annál csábítóbb lesz a végeredmény. 

Sült csirkecomb paprikaszósszal

Hozzávalók

  • 6 db csirkecomb
  • 1 db zöld kaliforniai paprika
  • 1 db sárga kaliforniai paprika
  • 1 db piros kaliforniai paprika
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • kakukkfű
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A csirkét tisztítsd meg, és fűszerezd sóval, borssal. Hevíts fel két evőkanál olajat, és pirítsd meg benne a csirkét, oldalanként körülbelül három-négy perc alatt. 

Öntsd a serpenyőbe a maradék evőkanál olajat, majd dobd rá az apróra vágott hagymát, és dinszteld meg három-négy perc alatt. Tedd hozzá a fokhagymát, süsd egy kicsit, majd rakd hozzá a kisebb kockákra vágott paprikát és a kakukkfüvet. Tedd vissza a csirkedarabokat az edénybe, és kis lángon párold 40 percig. Ha a hús puha, a paprika szószszerű, lehúzhatod a tűzről. 
Az egytepsis csirkecomb ugyancsak praktikus, hisz a hússal együtt a köret is elkészül. 

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük