Ropogósra sült csirkecombok gombás szaftban: sokféle fűszer kerül a pácba
A gombás szaftban sült csirkecomb legfinomabb része a ropogósra pirult bőre, a lelke pedig a pác, amiben kisütés előtt pihen.
Készítsd el a ropogós sült csirkecombokat gombás szaftban! Úgy az igazi, ha a hús alá fehérbort öntesz. A gombák mennyisége elkészítés előtt többnek tűnik majd, a sütőben azonban összeesnek, és levet eresztenek.
Sült csirkecomb gombás szaftban
Hozzávalók 4 személyre
- 15 dkg gomba
- 4 egész csirkecomb
- 4 evőkanál olívaolaj
- 1.5 dl fehérbor
- 1 teáskanál fokhagymapor
- 1 teáskanál rozmaring
- 1 teáskanál pirospaprika
- só
- bors
Elkészítés:
A csirkecombokat a forgóknál vágd ketté, és szórd meg sóval. Az olajat keverd el a fokhagymaporral, a pirospaprikával, a rozmaringgal és a borssal. Kend meg a combokat ezzel a páccal, és pihentesd a hűtőben egy-két órát.
Közben a gombát szeleteld fel. Egyengesd el egy tepsiben, szórd meg kevés sóval és borssal. A gombaszeletek közé tedd a húsokat, öntsd fel az egészet fehérborral, és alufóliával letakarva told 200 fokos sütőbe egy órára. A sütési idő végén vedd le a fóliát a tetejéről, és hagyd a bőrét ropogósra pirulni.
A gombát akár a sült csirkecomb bőre alá is rejtheted.
Kiadós, gödöllői töltött csirkecomb: már a látványtól jóllakik az ember
A gödöllői csirkecomb gazdag töltelékkel készül, van benne gomba, borsó, fűszerek közül pedig a majoránna adja meg a karakterét.
ElolvasomKiút a társfüggőségből - Hogyan szabadulj meg a mérgező kapcsolatoktól?
Knapek Éva klinikai szakpszichológus, tabuk nélkül beszél a társfüggőség jellemzőiről, és bemutatja a kialakulásának okait, a kapcsolati dinamikákat, és a felismeréshez vezető jeleket a saját életünkben, közeli kapcsolatainkban. A Femina Klub januári előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz hogyan léphetsz ki ezekből a helyzetekből, és hogyan alakíthatsz ki egészséges, egyenrangú kapcsolatokat.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. január 7. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció