Ínyenc Stroganoff-csirke: a tejszínes, gombás szósz selymes, a hús vajpuha
Csirkét is készíthetsz Stroganoff mártással, így rövid idő alatt az asztalra varázsolhatod a selymes, krémes vacsorát.
Bár a gombás Stroganoff-mártáshoz hagyományosan bélszínt szoktak kínálni, gyorsabb és nem utolsósorban olcsóbb megoldás, ha filézett csirkemellből készíted. A lágy, tejszínes mártáshoz karakteres ízű magos mustárt használj.
Stroganoff-csirke receptje
Hozzávalók
- 1 filézett csirkemell
- 15 dkg gomba
- 1 vöröshagyma
- 1 dl tejföl
- 1 dl tejszín
- 1 ág rozmaring
- 0.5 teáskanál magos mustár
- só
- bors
- olaj
Elkészítés:
A csirkemellet kockázd fel, sózd és borsozd, majd kevés olajon serpenyőben pirítsd meg őket. Ha átsültek, szűrőlapáttal szedd őket egy tányérra. A hagymát kockázd fel, és ugyanabban a serpenyőben, amelyikben a hús pirult, szükség esetén még egy kevés olaj hozzáadásával párold őket üvegesre. A gombát aprítsd fel, és add a hagymához. Kicsit sózd és borsozd meg, tépj hozzá néhány rozmaringlevelet, és alkalmanként megkeverve süsd őket puhára. Közben egy kisebb tálban vegyítsd el a tejszínt a tejföllel és a mustárral. Ha a gomba is megsült már, pakold vissza a serpenyőbe a csirkekockákat, öntsd fel tejszínnel, és öt perc alatt forrald össze az egészet.
Akkor sem kell lemondanod erről a karakteres ízű mártásról, ha épp nem kívánod a húst - a Stroganoff-gomba tésztával könnyű, mégis laktató fogás.
Kiút a társfüggőségből - Hogyan szabadulj meg a mérgező kapcsolatoktól?
Knapek Éva klinikai szakpszichológus, tabuk nélkül beszél a társfüggőség jellemzőiről, és bemutatja a kialakulásának okait, a kapcsolati dinamikákat, és a felismeréshez vezető jeleket a saját életünkben, közeli kapcsolatainkban. A Femina Klub januári előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz hogyan léphetsz ki ezekből a helyzetekből, és hogyan alakíthatsz ki egészséges, egyenrangú kapcsolatokat.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. január 7. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció