Ínyenc Stroganoff-csirke: a tejszínes, gombás szósz selymes, a hús vajpuha
Csirkét is készíthetsz Stroganoff mártással, így rövid idő alatt az asztalra varázsolhatod a selymes, krémes vacsorát.

stroganoff
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Bár a gombás Stroganoff-mártáshoz hagyományosan bélszínt szoktak kínálni, gyorsabb és nem utolsósorban olcsóbb megoldás, ha filézett csirkemellből készíted. A lágy, tejszínes mártáshoz karakteres ízű magos mustárt használj.

Stroganoff-csirke receptje

Hozzávalók:

  • 1 filézett csirkemell
  • 15 dkg gomba
  • 1 vöröshagyma
  • 1 dl tejföl
  • 1 dl tejszín
  • 1 ág rozmaring
  • 0.5 teáskanál magos mustár
  • bors
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemellet kockázd fel, sózd és borsozd, majd kevés olajon serpenyőben pirítsd meg őket. Ha átsültek, szűrőlapáttal szedd őket egy tányérra. A hagymát kockázd fel, és ugyanabban a serpenyőben, amelyikben a hús pirult, szükség esetén még egy kevés olaj hozzáadásával párold őket üvegesre. A gombát aprítsd fel, és add a hagymához. Kicsit sózd és borsozd meg, tépj hozzá néhány rozmaringlevelet, és alkalmanként megkeverve süsd őket puhára. Közben egy kisebb tálban vegyítsd el a tejszínt a tejföllel és a mustárral. Ha a gomba is megsült már, pakold vissza a serpenyőbe a csirkekockákat, öntsd fel tejszínnel, és öt perc alatt forrald össze az egészet.

Akkor sem kell lemondanod erről a karakteres ízű mártásról, ha épp nem kívánod a húst - a Stroganoff-gomba tésztával könnyű, mégis laktató fogás.

Ezt is szeretjük