A klasszikus Stefánia-vagdalt receptje
Turbózd fel a hagyományos fasírtot, készíts belőle Stefánia-vagdaltat!
A fasírtot rengeteg módon elkészítheted, az egyik legnagyszerűbb változat a Stefánia-vagdalt. Ha nincs otthon zsemle, kenyeret is használhatsz hozzá. Baconnel a tetején még ízletesebb lehet. Melegen krumplival, hidegen kenyérrel is nagyon finom. Roppant egyszerű, kiadós recept.
Stefánia-vagdalt
Hozzávalók 4 személyre
- 50 dkg darált hús
- 7 tojás
- 2 zsemle
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 kisebb vöröshagyma
- 1 teáskanál pirospaprika
- só
- bors
- olaj
- zsemlemorzsa
- 1 tojássárga
Elkészítés:
Egy fazékban főzz öt tojást keményre a forrástól számított tíz perc alatt. Utána távolítsd el a héját. A zsemlét áztasd vízbe egy-két percre, majd csavard ki. Dolgozd össze a maradék két tojással, a zúzott fokhagymával, az apróra vágott vöröshagymával, némi sóval, borssal és pirospaprikával. Jól gyúrd össze a masszát.
Egy őzgerincformát vajazz ki, és tedd bele a fasírt felét. A közepébe helyezd egymás után egészben a tojásokat, a maradék masszával jól fedd be, és szórd meg zsemlemorzsával. Kend be a tetejét tojássárgával, így nem nyílik majd szét a hús sütés közben. Rakd 190 fokra előmelegített sütőbe, és fóliával lefedve süsd körülbelül egy órát. Közben locsold meg a húst a saját szaftjával. Amikor már majdnem kész, vedd le róla a fóliát, és körülbelül 20 perc alatt süsd szép pirosra.
