Spenóttal, gorgonzolával töltött csirkemell: isteni főfogás egyszerűen
A karakteres gorgonzola adja meg ennek a spenóttal töltött csirkemellnek a különleges ízét.

spenotos-gorgonzolas-csirkemell
Ez is érdekelhet

A jótékonyság ősszel sem áll meg (x)

Kukkants be az Illatszertárba! (x)

Nem szereti a gyerek a zöldséget, mit tegyünk? (x)

Turbózd fel a halfogyasztásod idén ősszel! (x)

Frissítsd fel a karácsonyi dekorációt rózsaarannyal! (x)

Amikor a tehetség és a középszerűség összecsap - Szily Nóra az Amadeus két főszereplőjével beszélgetett

A legropogósabb héjú, legpuhább kifli - A gyerekkorba repít vissza

A jótékonykodás legegyszerűbb formái: ha segíteni szeretnél, de nem tudod, hogyan állj neki

beauty and style

Jobban feszesíti a nyakat, mint a krémek: pár perces arctorna toka ellen »

Divatos dzsekik hideg napokra, 15 ezer forint alatt: vagány, meleg, mégis nőies fazonok a kínálatból »

Lelapítja a hasat és elhajtja a felesleges vizet: ínycsiklandó turmix sütőtökkel »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A spenótos-gorgonzolás csirkemellet pikk-pakk összedobod, és a sütési idő sem hosszadalmas. A spenót, a fokhagyma és a gorgonzola hármasa fenségessé varázsolja a húst. Így még a gyerekek is jóízűen eszik meg az egészséges zöldséget. Friss és mirelitspenótot is használhatsz. 

Spenóttal, gorgonzolával töltött csirkemell

Hozzávalók:

  • 60 dkg csirkemell
  • 20 dkg spenót
  • 10 dkg gorgonzola sajt
  • 2 gerezd fokhagyma
  • bors
  • szerecsendió
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

Egy serpenyőben hevíts kevés olajat, rakd rá a zúzott fokhagymát, majd süsd addig, amíg elkezd illatozni és színesedni. Tedd hozzá a spenótot, és fonnyaszd meg, közben fűszerezd sóval, borssal, szerecsendióval. 
A húst egy éles késsel vágd be kétharmadáig, és óvatosan nyisd szét, mint egy könyvet. Halmozd rá a spenótos keveréket, tegyél rá gorgonzolát, és tekerd fel. Rögzítsd hústűvel, hogy ne nyíljon szét sütés közben. 

Önts a csirkemellek alá kevés vizet, fedd le alufóliával, és 180 fokon süsd 30 percig, majd a fóliát levéve pirítsd még körülbelül 10 percig. Ha kívül szép piros, a belseje puha, könnyen belemegy egy hegyes kés, kiveheted a sütőből. 
A mázas csirkét próbáltad már? A méz adja meg a hús isteni aromáját. 

Ezt is szeretjük