Spenóttal, gorgonzolával töltött csirkemell: isteni főfogás egyszerűen
A karakteres gorgonzola adja meg ennek a spenóttal töltött csirkemellnek a különleges ízét.

- Hátráltatja a hajnövekedést és irritációt okoz: 4 praktika, ami segít megszabadulni a fejbőrön lévő lerakódásoktól »
- Lila Moss szemöldöke kiszőkült: Kate Moss 19 éves lánya bohém stílusra váltott »
- 16 must-have nyári ruhadarab, amit most kedvező áron tudsz beszerezni: a jövő szezonban is divatosak lesznek »

- A máj és a vese állapotát is megmutatja a láb: ha ezt látod, muszáj orvoshoz fordulni
- Gesztesi Károly 3 gyereke a címlapon: Panka, Dávid és Márkó sosem volt látható így együtt
- Lecseréltek két zsűritagot is a Dancing with the Starsban: mutatjuk az új ítészeket
- Kvíz! Melyik ország fővárosa Vilnius? 10 kérdés az európai országokról
- Az éhezés jelképe lett a magyar kisfiú világhírű fotója - Varga Laci szomorú története
A spenótos-gorgonzolás csirkemellet pikk-pakk összedobod, és a sütési idő sem hosszadalmas. A spenót, a fokhagyma és a gorgonzola hármasa fenségessé varázsolja a húst. Így még a gyerekek is jóízűen eszik meg az egészséges zöldséget. Friss és mirelitspenótot is használhatsz.
Spenóttal, gorgonzolával töltött csirkemell
Hozzávalók
- 60 dkg csirkemell
- 20 dkg spenót
- 10 dkg gorgonzola sajt
- 2 gerezd fokhagyma
- só
- bors
- szerecsendió
- olaj
Elkészítés:
Egy serpenyőben hevíts kevés olajat, rakd rá a zúzott fokhagymát, majd süsd addig, amíg elkezd illatozni és színesedni. Tedd hozzá a spenótot, és fonnyaszd meg, közben fűszerezd sóval, borssal, szerecsendióval.
A húst egy éles késsel vágd be kétharmadáig, és óvatosan nyisd szét, mint egy könyvet. Halmozd rá a spenótos keveréket, tegyél rá gorgonzolát, és tekerd fel. Rögzítsd hústűvel, hogy ne nyíljon szét sütés közben.
Önts a csirkemellek alá kevés vizet, fedd le alufóliával, és 180 fokon süsd 30 percig, majd a fóliát levéve pirítsd még körülbelül 10 percig. Ha kívül szép piros, a belseje puha, könnyen belemegy egy hegyes kés, kiveheted a sütőből.
A mázas csirkét próbáltad már? A méz adja meg a hús isteni aromáját.
Még több recept