Spenóttal töltött, sajtos csirkefalatok: gyors, isteni ebéd
A spenóttal és füstölt sajttal töltött csirke nagyon egyszerűen összeállítható, laktató ebéd, ami mellett az alakod miatt sem kell aggódnod.

spenotos sajtos csirke
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Nagyon jól megy a spenóthoz a füstölt sajt karakteres íze, mindez csirkemellbe töltve pedig laktató és nagyon finom. Akkor sem kell aggódnod, ha szívesen leadnál néhány kilót: a sovány csirkemellben és a zöld spenótlevelekben egyaránt alig van kalória. Ha tepsiben sütöd, felesleges zsiradékot sem szív magába.

Spenóttal és sajttal töltött csirkemell receptje

Hozzávalók:

  • 2 filézett csirkemell
  • 20 dkg friss spenót
  • 20 dkg füstölt sajt
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál zsemlemorzsa
  • 1 evőkanál aprított petrezselyem
  • 1 evőkanál reszelt citromhéj
  • bors
  • szerecsendió
  • olívaolaj
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemelleket vágd tenyérnyi, lapos darabokra, sózd, borsozd, locsold meg olívaolajjal, és tedd be a hűtőbe pihenni. Közben kevés olívaolajon párold meg az apróra vágott fokhagymagerezdeket, majd dobd rá a megmosott spenótleveleket, sózd, borsozd, szórd meg egy csipet szerecsendióval, és kevergetve fonnyaszd meg őket. A sajtot reszeld meg. 

A sütőt melegítsd elő 180 fokra. A csirkeszeleteket vedd ki a hűtőből, töltsd meg a párolt spenóttal, szórd rájuk a reszelt sajtot, tekerd fel, fogpiszkálóval vagy hústűvel tűzd meg, és helyezd egymás mellé tűzálló tálba. Egy kisebb tálban keverd össze a zsemlemorzsát a reszelt citromhéjjal és az aprított petrezselyemmel, ezt oszd el a csirkék tetején. Alufóliával letakarva süsd fél órát, majd vedd le a fóliát a tetejéről, és 15 perc alatt pirítsd meg a húst.

Isteni, kiadós ételt varázsolhatsz az asztalra akkor is, ha a spenótleveleket tejszínes mártásba helyezed, és ezzel együtt sütöd a csirkét.

Ezt is szeretjük