Spenóttal töltött, sajtos csirkefalatok: gyors, isteni ebéd
A spenóttal és füstölt sajttal töltött csirke nagyon egyszerűen összeállítható, laktató ebéd, ami mellett az alakod miatt sem kell aggódnod.

- Idén visszatér az egyik legnépszerűbb hazai gyereknapi program (x)
- A természet ihletet ad (x)
- Így okosítsd fel az irodát! (x)
- 5 tipp, hogy a megfelelő laptopot válaszd az utazáshoz (x)
- „Szeretek vezető lenni, de még jobban szeretem, hogy nőként lehetek az” (x)
- Jótékonysági főzés Dobó Ágival (x)
- Huawei szupereszköz: az iroda parancsnoki hídja (x)

- Mi Portugália fővárosa? 10 kvízkérdés Európa országairól, amit illik tudni
- 10 kérdéses villámkvíz a magyar gasztronómiáról: milyen töltelék van a Gundel-palacsintában?
- Melyik oldalon található a máj? 8 kérdéses kvíz az emberi szervezet felépítéséről
- Az erős szexuális vonzalom 7 legfőbb jele - Már az ismerkedés során észreveheted őket
- Hevesi Tamás és Hevesi Kriszta balatoni nyaralója: a kétemeletes ház kívül-belül mesebeli
Nagyon jól megy a spenóthoz a füstölt sajt karakteres íze, mindez csirkemellbe töltve pedig laktató és nagyon finom. Akkor sem kell aggódnod, ha szívesen leadnál néhány kilót: a sovány csirkemellben és a zöld spenótlevelekben egyaránt alig van kalória. Ha tepsiben sütöd, felesleges zsiradékot sem szív magába.
Spenóttal és sajttal töltött csirkemell receptje
Hozzávalók
- 2 filézett csirkemell
- 20 dkg friss spenót
- 20 dkg füstölt sajt
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál zsemlemorzsa
- 1 evőkanál aprított petrezselyem
- 1 evőkanál reszelt citromhéj
- só
- bors
- szerecsendió
- olívaolaj
Elkészítés:
A csirkemelleket vágd tenyérnyi, lapos darabokra, sózd, borsozd, locsold meg olívaolajjal, és tedd be a hűtőbe pihenni. Közben kevés olívaolajon párold meg az apróra vágott fokhagymagerezdeket, majd dobd rá a megmosott spenótleveleket, sózd, borsozd, szórd meg egy csipet szerecsendióval, és kevergetve fonnyaszd meg őket. A sajtot reszeld meg.
A sütőt melegítsd elő 180 fokra. A csirkeszeleteket vedd ki a hűtőből, töltsd meg a párolt spenóttal, szórd rájuk a reszelt sajtot, tekerd fel, fogpiszkálóval vagy hústűvel tűzd meg, és helyezd egymás mellé tűzálló tálba. Egy kisebb tálban keverd össze a zsemlemorzsát a reszelt citromhéjjal és az aprított petrezselyemmel, ezt oszd el a csirkék tetején. Alufóliával letakarva süsd fél órát, majd vedd le a fóliát a tetejéről, és 15 perc alatt pirítsd meg a húst.
Isteni, kiadós ételt varázsolhatsz az asztalra akkor is, ha a spenótleveleket tejszínes mártásba helyezed, és ezzel együtt sütöd a csirkét.
Még több recept