Spenóttal töltött, sajtos csirkefalatok: gyors, isteni ebéd

A spenóttal és füstölt sajttal töltött csirke nagyon egyszerűen összeállítható, laktató ebéd, ami mellett az alakod miatt sem kell aggódnod.

Spenóttal és sajttal töltött csirkemell receptje
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

Nagyon jól megy a spenóthoz a füstölt sajt karakteres íze, mindez csirkemellbe töltve pedig laktató és nagyon finom. Akkor sem kell aggódnod, ha szívesen leadnál néhány kilót: a sovány csirkemellben és a zöld spenótlevelekben egyaránt alig van kalória. Ha tepsiben sütöd, felesleges zsiradékot sem szív magába.

Spenóttal és sajttal töltött csirkemell receptje

Hozzávalók

  • 2 filézett csirkemell
  • 20 dkg friss spenót
  • 20 dkg füstölt sajt
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál zsemlemorzsa
  • 1 evőkanál aprított petrezselyem
  • 1 evőkanál reszelt citromhéj
  • bors
  • szerecsendió
  • olívaolaj
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemelleket vágd tenyérnyi, lapos darabokra, sózd, borsozd, locsold meg olívaolajjal, és tedd be a hűtőbe pihenni. Közben kevés olívaolajon párold meg az apróra vágott fokhagymagerezdeket, majd dobd rá a megmosott spenótleveleket, sózd, borsozd, szórd meg egy csipet szerecsendióval, és kevergetve fonnyaszd meg őket. A sajtot reszeld meg. 

A sütőt melegítsd elő 180 fokra. A csirkeszeleteket vedd ki a hűtőből, töltsd meg a párolt spenóttal, szórd rájuk a reszelt sajtot, tekerd fel, fogpiszkálóval vagy hústűvel tűzd meg, és helyezd egymás mellé tűzálló tálba. Egy kisebb tálban keverd össze a zsemlemorzsát a reszelt citromhéjjal és az aprított petrezselyemmel, ezt oszd el a csirkék tetején. Alufóliával letakarva süsd fél órát, majd vedd le a fóliát a tetejéről, és 15 perc alatt pirítsd meg a húst.

Isteni, kiadós ételt varázsolhatsz az asztalra akkor is, ha a spenótleveleket tejszínes mártásba helyezed, és ezzel együtt sütöd a csirkét.

Ezt is szeretjük