Friss spenótos tészta sok sajttal
20 perc sem kell hozzá
A spenótos tészta igazi megmentő, ha már nem látsz az éhségtől, de még össze kell dobni valamit.

Nyereményjáték

Nyerj szórakoztató, képes útikönyvet, és ismerd meg a világ csodáit! (x)

Nyerj Hollóházi Porcelán fülbevalót Adrienne Feller mini luxuskozmetikumokkal! (x)

Nyerj szerelemsegítő nyakláncot Valentin-napra! Bevonzza életedbe az igaz szerelmet (x)

összesen 3 db játék
Ez is érdekelhet

Hódunyhával betakart mesebeli tájak, ahol mégis szikrázó a napsütés: mesefalucskákat is rejt (x)

Ez történik a testünkben köhögéskor - Rengeteg minden állhat a háttérben (x)

Ebben a hotelben az ételt a szántóföldről rakják az asztalra - Magyar hely, ha fontos az egészséged (x)

V-nyakú ruhához tilos felvenni: mutatjuk, melyik dekoltázshoz milyen nyaklánc illik

beauty and style

3 haslapító módszer, amihez csak egy törölközőre és néhány szabad percre lesz szükséged »

Az isteni Marilyn ilyen dögös volt nadrágban: nemcsak szoknyában imádták a pasik »

Ez lesz a cipődivat tavasszal: 10 fazon, amit biztosan hordani fogunk »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ez a spenótos tészta felülmúlja a mirelit zöldségből készültet. Tálaláskor szórd meg jócskán sajttal. Ha akarod, szalonnával vagy csirkehússal még laktatóbbá teheted. Pennéból, gnocchiból vagy spagettiből a legfinomabb.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 25 dkg tészta
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 teáskanál só

Szószhoz

  • 25 dkg spenótlevél
  • 2 dl tejszín
  • 5 gerezd fokhagyma
  • bors
  • olívaolaj
Recept idők

Elkészítés:

Tégy fel nagy edényben vizet forrni. Adj hozzá kevés olajat és sót. Ha lobog, dobd bele a tésztát. Főzd meg az előírások szerint. Általában tíz perc alatt lesz fogkemény. Ha kész, szűrd le, és csepegtesd le.

Közben készítsd el a szószt. Egy lábosban hevíts olívaolajat, nyomd bele a fokhagymát, és körülbelül két percig pirítsd. Ha már érzed az illatát, tedd rá a szeletelt spenótot, és fonnyaszd meg. Sózd, borsozd, majd húzd le a tűzről, add hozzá a fél adag tejszínt, és forrald két-három percig. Utána ismét húzd félre, öntsd hozzá a maradék tejszínt is. Hagyd bugyogni még egy-két percig. A harmadát öntsd rögtön a tésztára, a többit csak fogyasztáskor add hozzá, különben felszívná.

Blog.hu ajánló