Isteni spenótos tekercs sajttal és sonkával - Így tekerd fel
A sajtos-sonkás, spenótos tekercs könnyed finomság, és akár még partifalatként is kínálhatod.

Isteni spenótos tekercs sajttal és sonkával - Így tekerd fel
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A spenótos tekercs nagyon mutatós eleme egy kerti partira terített asztalnak. Többféle töltelékkel készítheted, a krémsajtos, sonkás változattal tutira mehetsz. Akkor is feltétlenül kóstold meg, ha a spenótot más formában nem kedveled. Fontos, hogy még melegen tekerd fel, így kevesebb eséllyel törik meg.

Spenótos tekercs recept

Hozzávalók:

  • 40 dkg spenót
  • 12 dkg liszt
  • 3 tojás
  • 20 dkg sonka
  • 20 dkg sajtkrém
  • 1 gerezd fokhagyma
  • bors
  • szerecsendió
Recept idők

Elkészítés:

A spenótot vágd apróra, add hozzá a tojássárgáját, a lisztet, a préselt fokhagymagerezdet, a sót, a borsot, a szerecsendiót. Verd kemény habbá a tojásfehérjéket, és óvatosan keverd össze a spenótos masszával. Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral, kend meg olajjal, szórd meg kevés liszttel, majd kend rá a spenótos tésztát. Előmelegített sütőben, 170 fokon süsd 15 percig. A kész tésztát még melegen tekerd fel, a sütőpapírral együtt.

A sajtkrémet ízesítsd sóval, borssal. A kihűlt tésztalapot óvatosan tekerd ki, kend meg a sajtos krémmel, rakd rá a sonkaszeleteket, és tekerd fel. Tedd hűvös helyre, és hagyd megszilárdulni a tölteléket, utána szeleteld csak fel.

Ezt is szeretjük