Isteni spenótos tekercs sajttal és sonkával - Így tekerd fel
A sajtos-sonkás, spenótos tekercs könnyed finomság, és akár még partifalatként is kínálhatod.

Isteni spenótos tekercs sajttal és sonkával - Így tekerd fel
Ez is érdekelhet

Európa legnagyobb interaktív vasúti élményparkja (x)

Nyaralj korlátok nélkül! (x)

Szünidei élményhegység - Aktivitás mindenkinek a nyári Magas-Tátrában. (x)

Már ne a barna szószt keressük! - Ismerd meg Németország kulináris különlegességeit! (x)

Ünnepelj együtt a dm-mel! Nagy meglepetéssel készül a napokban a dm – Te se maradj le róla! (x)

beauty and style

Rosszul borotválod a lábadat? 3 veszélyes hiba, amit a legtöbb nő elkövet »

A 22 éves modell igazi retró szépség az új fotókon: 50 éve is imádták volna »

Kockás dekoráció az esküvőn: így használd az ősz egyik kedvenc mintáját »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A spenótos tekercs nagyon mutatós eleme egy kerti partira terített asztalnak. Többféle töltelékkel készítheted, a krémsajtos, sonkás változattal tutira mehetsz. Akkor is feltétlenül kóstold meg, ha a spenótot más formában nem kedveled. Fontos, hogy még melegen tekerd fel, így kevesebb eséllyel törik meg.

Hozzávalók:

  • 40 dkg spenót
  • 12 dkg liszt
  • 3 tojás
  • 20 dkg sonka
  • 20 dkg sajtkrém
  • 1 gerezd fokhagyma
  • bors
  • szerecsendió
Recept idők

Elkészítés:

A spenótot vágd apróra, add hozzá a tojássárgáját, a lisztet, a préselt fokhagymagerezdet, a sót, a borsot, a szerecsendiót. Verd kemény habbá a tojásfehérjéket, és óvatosan keverd össze a spenótos masszával. Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral, kend meg olajjal, szórd meg kevés liszttel, majd kend rá a spenótos tésztát. Előmelegített sütőben, 170 fokon süsd 15 percig. A kész tésztát még melegen tekerd fel, a sütőpapírral együtt.

A sajtkrémet ízesítsd sóval, borssal. A kihűlt tésztalapot óvatosan tekerd ki, kend meg a sajtos krémmel, rakd rá a sonkaszeleteket, és tekerd fel. Tedd hűvös helyre, és hagyd megszilárdulni a tölteléket, utána szeleteld csak fel.

Ezt is szeretjük