Isteni spenótos tekercs sajttal és sonkával - Így tekerd fel
A sajtos-sonkás, spenótos tekercs könnyed finomság, és akár még partifalatként is kínálhatod.

Isteni spenótos tekercs sajttal és sonkával - Így tekerd fel
Ez is érdekelhet

Beszállás! Nemsokára indul a Mikulás Expressz, siess, mert lemaradsz! (x)

Családi wellness-pihenés Sümegen: ha egy kicsit másra, többre vágysz (x)

Elkezdődött a 27. CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál (x)

A tökéletes gyerekszoba titkai - Így még a tanulás is jobban megy majd! (x)

Őszi stílustippek személyre szabva - Hogy idén ősszel Te diktáld a trendet! (x)

beauty and style

10 évvel öregebbnek néz ki sminkjével a 33 éves Keira Knightley – A Photoshop sem kevés »

A középső Baldwin lány bomba alakot villantott: izmos hasán ámulunk »

Villámgyorsan eltűnik a pattanás nyoma: pár óra alatt hat a természetes szer »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A spenótos tekercs nagyon mutatós eleme egy kerti partira terített asztalnak. Többféle töltelékkel készítheted, a krémsajtos, sonkás változattal tutira mehetsz. Akkor is feltétlenül kóstold meg, ha a spenótot más formában nem kedveled. Fontos, hogy még melegen tekerd fel, így kevesebb eséllyel törik meg.

Spenótos tekercs recept

Hozzávalók:

  • 40 dkg spenót
  • 12 dkg liszt
  • 3 tojás
  • 20 dkg sonka
  • 20 dkg sajtkrém
  • 1 gerezd fokhagyma
  • bors
  • szerecsendió
Recept idők

Elkészítés:

A spenótot vágd apróra, add hozzá a tojássárgáját, a lisztet, a préselt fokhagymagerezdet, a sót, a borsot, a szerecsendiót. Verd kemény habbá a tojásfehérjéket, és óvatosan keverd össze a spenótos masszával. Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral, kend meg olajjal, szórd meg kevés liszttel, majd kend rá a spenótos tésztát. Előmelegített sütőben, 170 fokon süsd 15 percig. A kész tésztát még melegen tekerd fel, a sütőpapírral együtt.

A sajtkrémet ízesítsd sóval, borssal. A kihűlt tésztalapot óvatosan tekerd ki, kend meg a sajtos krémmel, rakd rá a sonkaszeleteket, és tekerd fel. Tedd hűvös helyre, és hagyd megszilárdulni a tölteléket, utána szeleteld csak fel.

Ezt is szeretjük