Spenótos, tejszínes szószban sült csirkecomb: gombával még jobb
Ha spenótos, tejszínes szószban sütöd a csirkecombot, biztosan nem szárad ki.

A spenótból ne csak főzeléket készíts, a selymes, tejszínes szószba is jól illik az egészséges zöld. A csirkecomb fenséges lesz, ahogy átveszi a fűszerek csodás ízét és illatát. Mivel a laktató fogás viszonylag gyorsan elkészül, akár hétköznap, munka után is megsütheted. A tartalmas étel kényeztetni fogja az ízlelőbimbókat.
Spenótos, tejszínes szószban sült csirkecomb
Hozzávalók
- 1 kg csirkecomb
- 20 dkg gomba
- 10 dkg bébi spenót
- 2.5 dl tejszín
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db vöröshagyma
- 2 evőkanál olaj
- só
- szerecsendió
- bors
Elkészítés:
A gombát tisztítsd meg, és vágd fel. Hevíts kevés olajat, és rakd rá az apróra vágott vöröshagymát, és dinszteld meg. Tedd hozzá a spenótot, a gombát, és kevergetve süsd pár percig. Amikor a spenót megfonnyad, öntsd fel a tejszínnel, majd fűszerezd sóval, borssal, zúzott fokhagymával, szerecsendióval, és rottyantsd össze!
A csirkecombokat tisztítsd meg, és fűszerezd sóval, borssal. Rakd egy tepsibe, és öntsd le a spenótos, tejszínes keverékkel. Told forró sütőbe, és 180 fokon süsd meg körülbelül 40 perc alatt. Ha a húsba könnyen belemegy egy hegyes kés, vedd ki a sütőből.
A csirkecomb mézes-mustáros pácban is fejedelmi, és szép aranybarnára sül.