Spenótos, tejszínes szószban sült csirkecomb: gombával még jobb

Ha spenótos, tejszínes szószban sütöd a csirkecombot, biztosan nem szárad ki.

Spenótos, tejszínes szószban sült csirkecomb

A spenótból ne csak főzeléket készíts, a selymes, tejszínes szószba is jól illik az egészséges zöld. A csirkecomb fenséges lesz, ahogy átveszi a fűszerek csodás ízét és illatát. Mivel a laktató fogás viszonylag gyorsan elkészül, akár hétköznap, munka után is megsütheted. A tartalmas étel kényeztetni fogja az ízlelőbimbókat.  

Spenótos, tejszínes szószban sült csirkecomb

Hozzávalók

  • 1 kg csirkecomb
  • 20 dkg gomba
  • 10 dkg bébi spenót
  • 2.5 dl tejszín
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 evőkanál olaj
  • szerecsendió
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A gombát tisztítsd meg, és vágd fel. Hevíts kevés olajat, és rakd rá az apróra vágott vöröshagymát, és dinszteld meg. Tedd hozzá a spenótot, a gombát, és kevergetve süsd pár percig. Amikor a spenót megfonnyad, öntsd fel a tejszínnel, majd fűszerezd sóval, borssal, zúzott fokhagymával, szerecsendióval, és rottyantsd össze! 


A csirkecombokat tisztítsd meg, és fűszerezd sóval, borssal. Rakd egy tepsibe, és öntsd le a spenótos, tejszínes keverékkel. Told forró sütőbe, és 180 fokon süsd meg körülbelül 40 perc alatt. Ha a húsba könnyen belemegy egy hegyes kés, vedd ki a sütőből. 
A csirkecomb mézes-mustáros pácban is fejedelmi, és szép aranybarnára sül. 

Olvastad már?

Ezt is szeretjük