Spenótos nokedli isteni sajtos szósszal: a klasszikus galuska újragondolva
Ha unod a tojásos nokedlit, akkor próbáld ki ezt a spenótos-sajtos változatot! Ezúttal a tésztába kerül az egészséges zöldség.
A spenót reneszánszát éli, és rengeteg módon felhasználhatod. A főzelék mellett lehet tésztafeltét, kerülhet töltelékként különböző sós sütikbe, és még a régimódi nokedlit is feldobhatod vele. Kínáld ínyenc sajtmártással, aminek könnyed besamel az alapja.
Spenótos, sajtos nokedli
Hozzávalók
A tésztához
- 30 dkg liszt
- 20 dkg spenót
- 3 db tojás
- 1.5 dl víz
- só
- bors
- szerecsendió
A sajtmártáshoz
- 10 dkg sajt
- 5 dl tej
- 2 evőkanál liszt
- 2 evőkanál vaj
- só
- bors
- szerecsendió
Elkészítés:
Ha friss zöldből készíted a galuskát, alaposan mosd meg, és pépesítsd aprítógépben. Amennyiben fagyasztott spenótot használsz, olvaszd fel. Keverd hozzá a tojásokat, a vizet és annyi lisztet, hogy nokedlisűrűségű, azaz még éppen folyós állagú tésztát kapj. Amennyiben szükséges, liszttel sűrítheted, további vízzel pedig lágyabbá teheted. Végül ízesítsd sóval, borssal, szerecsendióval.
Egy nagy fazékban forralj vizet, majd amikor lobog, nokedliszaggatóval részletekben szaggasd bele a tésztát. Amikor feljönnek a galuskák a víz tetejére, szűrd le, és csepegtesd le.
A mártáshoz a vajat olvaszd fel, szórd hozzá a lisztet, dolgozd simára, majd öntsd fel részletekben a tejjel. Kis lángon, folyamatosan kevergetve főzd sűrűre. Szórd bele a reszelt sajtot, ízesítsd sóval, borssal, szerecsendióval. Amikor a sajt felolvad, húzd le a tűzről. A nokedlit szedd tányérokra, és öntsd le a sajtmártással.
A spenóttal a tepsis krumplit is izgalmasabbá teheted, sok sajttal, fokhagymásan még jobb.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció