Spenótos gnocchi sok sajttal: a tésztát is könnyen elkészítheted
Ha szereted az olasz konyhát, a házi készítésű spenótos-sajtos gnocchi is kitűnő választás lehet. Ha teheted, parmezánnal kínáld.

spenotos-parmezanos-gnocchi
Ez is érdekelhet

Aranytojást tojó tyúk - bemutatjuk a LUSH 2020-as húsvéti kollekcióját (x)

Tiszta lakás, ragyogó jókedv (x)

Nátha, megfázás, influenza, vagy a „legrosszabb“…. (x)

Törzshajlítás 1440-szer? Naponta?! (x)

Kert és erkély: a Te otthonod (x)

beauty and style

Marc Jacobs így vészeli át a karantént: ezeket posztolják a divatvilág ismert arcai »

Hajfestés érintés nélkül: egy leleményes fodrász megoldotta »

Ez a vagány ruhadarab is visszatért a múltból: a mellény most így divatos »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A spenótból ne csak főzeléket készíts, izgalmasan fűszerezve tésztára feltétnek is fantasztikus. Az olaszok krumplinudlijára kifejezetten illik, a tésztát ráadásul otthon is elkészítheted. A gnocchihoz lehetőleg lisztesre fövő, öreg krumplit használj. A tésztát több részletben főzd ki.

Spenótos, sajtos gnocchi

Hozzávalók:

A tésztához

  • 80 dkg krumpli
  • 15 dkg liszt
  • 1 db tojás
  • 3 evőkanál olaj

A feltéthez

  • 20 dkg bébispenót
  • 8 dkg parmezán
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 evőkanál olaj
  • bors
  • őrölt szerecsendió
Recept idők

Elkészítés:

A krumplit héjában főzd meg sós vízben körülbelül 20 perc alatt. Amikor puha, öntsd le róla a vizet, pucold meg, és még melegen egy krumplinyomón nyomd át. Sózd és borsozd meg, majd részletekben add hozzá a lisztet, és keverd el alaposan. A krumplitól is függ, mennyi liszt kell hozzá. Ne lepődj meg, eleinte a tészta nagyon ragadós lesz. Akkor jó, ha elválik az edény falától és a kezedtől, nem is lágy, nem is kemény.
 

Tedd át egy lisztezett táblára, és még egyszer alaposan gyúrd át. Oszd kisebb gombócokra, majd sodord ujjnyi vastagságú hengerekre, és vágd fel kétcentis darabokra. Villával akár formázhatod is. Egy fazékban forralj vizet, majd amikor lobog, rakd bele a gnocchikat. Főzd addig, amíg feljönnek a víz tetejére. Ez adagonként körülbelül három-négy perc. Szűrd le, majd rakd forró olajba, és süsd át egy-két perc alatt.
 

A spenótot tisztítsd meg, mosd meg, és vágd össze. Ha mirelitből készíted, olvaszd fel. Egy serpenyőben hevíts olajat, és süsd benne addig a préselt fokhagymát, amíg elkezd színesedni és illatozni. Rakd bele a spenótot, és fonnyaszd meg. Fűszerezd sóval, borssal és szerecsendióval. Keverd hozzá a gnocchit, és süsd össze pár perc alatt. Végül parmezánnal megszórva kínáld. 
A csirkemellet is elkészítheted spenótos, krémes mártásban, garantáltan ínyenc lesz. 

Ezt is szeretjük