Fűszeres spenótos rizottó: ebből senkinek sem fog hiányozni a hús
A bor fanyar íze és a parmezán különösen zamatossá teszi a krémes spenótos rizottót.
Ha a sok nehéz téli étel után előnyben részesítenéd a könnyű fogásokat, a spenótos rizottó telitalálat. Friss spenótból az igazi, de fagyasztott masszából is elkészítheted. Lágyan krémes, az íze pikáns, egyszerű összedobni, és 30 perc múlva tálalhatod is.
Spenótos rizottó
Hozzávalók 4 személyre
- 30 dkg rizottórizs
- 25 dkg aprított spenót
- 6 dl húsleves
- 5 dkg parmezán sajt
- 4 evőkanál vaj
- 2 dl fehérbor száraz
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 teáskanál só
- 1 db vöröshagyma
- 0.5 teáskanál bors
Elkészítés:
A hagymákat pucold meg, és aprítsd fel. Egy serpenyőben hevíts fel egy evőkanál vajat, és rakd bele az apóra vágott vöröshagymát, majd süsd addig, amíg üveges, azaz átlátszó lesz. Tedd hozzá a fokhagymát, azzal is pirítsd egy kicsit.
Mehet hozzá a spenót, majd fonnyaszd meg. Amikor összeesik, add hozzá a rizst, és kevergetve pirítsd két-három percig, hogy később ne tapadjon össze. Öntsd fel borral, ízesítsd sóval, borssal. Főzd puhára 15-20 perc alatt. Közben fokozatosan adagold hozzá a húslevest. A rizses keveréket vedd le a tűzről, és rögtön keverd hozzá a maradék vajat és a reszelt parmezánt.
Kiút a társfüggőségből - Hogyan szabadulj meg a mérgező kapcsolatoktól?
Knapek Éva klinikai szakpszichológus, tabuk nélkül beszél a társfüggőség jellemzőiről, és bemutatja a kialakulásának okait, a kapcsolati dinamikákat, és a felismeréshez vezető jeleket a saját életünkben, közeli kapcsolatainkban. A Femina Klub januári előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz hogyan léphetsz ki ezekből a helyzetekből, és hogyan alakíthatsz ki egészséges, egyenrangú kapcsolatokat.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. január 7. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció