Fűszeres spenótos rizottó: ebből senkinek sem fog hiányozni a hús

A bor fanyar íze és a parmezán különösen zamatossá teszi a krémes spenótos rizottót.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha a sok nehéz téli étel után előnyben részesítenéd a könnyű fogásokat, a spenótos rizottó telitalálat. Friss spenótból az igazi, de fagyasztott masszából is elkészítheted. Lágyan krémes, az íze pikáns, egyszerű összedobni, és 30 perc múlva tálalhatod is.

spenotos-rizotto-recepet

Spenótos rizottó

Hozzávalók 4 személyre

  • 30 dkg rizottórizs
  • 25 dkg aprított spenót
  • 6 dl húsleves
  • 5 dkg parmezán sajt
  • 4 evőkanál vaj
  • 2 dl fehérbor száraz
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 teáskanál
  • 1 db vöröshagyma
  • 0.5 teáskanál bors
Recept idők

Elkészítés:

A hagymákat pucold meg, és aprítsd fel. Egy serpenyőben hevíts fel egy evőkanál vajat, és rakd bele az apóra vágott vöröshagymát, majd süsd addig, amíg üveges, azaz átlátszó lesz. Tedd hozzá a fokhagymát, azzal is pirítsd egy kicsit.
Mehet hozzá a spenót, majd fonnyaszd meg. Amikor összeesik, add hozzá a rizst, és kevergetve pirítsd két-három percig, hogy később ne tapadjon össze. Öntsd fel borral, ízesítsd sóval, borssal. Főzd puhára 15-20 perc alatt. Közben fokozatosan adagold hozzá a húslevest. A rizses keveréket vedd le a tűzről, és rögtön keverd hozzá a maradék vajat és a reszelt parmezánt.

spenotos-rizotto

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük