Fűszeres spenótos rizottó: ebből senkinek sem fog hiányozni a hús
A bor fanyar íze és a parmezán különösen zamatossá teszi a krémes spenótos rizottót.
Ha a sok nehéz téli étel után előnyben részesítenéd a könnyű fogásokat, a spenótos rizottó telitalálat. Friss spenótból az igazi, de fagyasztott masszából is elkészítheted. Lágyan krémes, az íze pikáns, egyszerű összedobni, és 30 perc múlva tálalhatod is.
Spenótos rizottó
Hozzávalók 4 személyre
- 30 dkg rizottórizs
- 25 dkg aprított spenót
- 6 dl húsleves
- 5 dkg parmezán sajt
- 4 evőkanál vaj
- 2 dl fehérbor száraz
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 teáskanál só
- 1 db vöröshagyma
- 0.5 teáskanál bors
Elkészítés:
A hagymákat pucold meg, és aprítsd fel. Egy serpenyőben hevíts fel egy evőkanál vajat, és rakd bele az apóra vágott vöröshagymát, majd süsd addig, amíg üveges, azaz átlátszó lesz. Tedd hozzá a fokhagymát, azzal is pirítsd egy kicsit.
Mehet hozzá a spenót, majd fonnyaszd meg. Amikor összeesik, add hozzá a rizst, és kevergetve pirítsd két-három percig, hogy később ne tapadjon össze. Öntsd fel borral, ízesítsd sóval, borssal. Főzd puhára 15-20 perc alatt. Közben fokozatosan adagold hozzá a húslevest. A rizses keveréket vedd le a tűzről, és rögtön keverd hozzá a maradék vajat és a reszelt parmezánt.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció