
Fűszeres spenótos rizottó: ebből senkinek sem fog hiányozni a hús
A bor fanyar íze és a parmezán különösen zamatossá teszi a krémes spenótos rizottót.


Ha a sok nehéz téli étel után előnyben részesítenéd a könnyű fogásokat, a spenótos rizottó telitalálat. Friss spenótból az igazi, de fagyasztott masszából is elkészítheted. Lágyan krémes, az íze pikáns, egyszerű összedobni, és 30 perc múlva tálalhatod is.
Spenótos rizottó
Hozzávalók 4 személyre
- 30 dkg rizottórizs
- 25 dkg aprított spenót
- 6 dl húsleves
- 5 dkg parmezán sajt
- 4 evőkanál vaj
- 2 dl száraz fehérbor
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 teáskanál só
- 1 db vöröshagyma
- 0.5 teáskanál bors
Elkészítés:
A hagymákat pucold meg, és aprítsd fel. Egy serpenyőben hevíts fel egy evőkanál vajat, és rakd bele az apóra vágott vöröshagymát, majd süsd addig, amíg üveges, azaz átlátszó lesz. Tedd hozzá a fokhagymát, azzal is pirítsd egy kicsit.
Mehet hozzá a spenót, majd fonnyaszd meg. Amikor összeesik, add hozzá a rizst, és kevergetve pirítsd két-három percig, hogy később ne tapadjon össze. Öntsd fel borral, ízesítsd sóval, borssal. Főzd puhára 15-20 perc alatt. Közben fokozatosan adagold hozzá a húslevest. A rizses keveréket vedd le a tűzről, és rögtön keverd hozzá a maradék vajat és a reszelt parmezánt.


Három szakácskönyv ingyenes szállítással!
Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció
Még több recept