Tökéletes, spenótos-ricottás gnocchi toszkán recept szerint
Gnocchi nemcsak tésztából készülhet, hanem ricottából is. Spenóttal, parmezánnal pedig még izgalmasabb.
A spenótos-ricottás gnocchi nagy toszkánai kedvenc. Ha megkóstolod, te is imádni fogod a könnyed, tavaszias fogást. Sokkal egyszerűbb elkészíteni, mint a hagyományos gnocchit, és kevesebb a hibázási lehetőség.
Spenótos-ricottás gnocchi
Hozzávalók 4 személyre
Gnocchihoz
- 40 dkg spenót
- 30 dkg ricotta
- 18 dkg liszt
- 6 dkg parmezán
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 db tojás
- 1 teáskanál só
- 0.5 teáskanál bors
Tetejére
- parmezán
Elkészítés:
A spenótot mosd meg, majd dobd forrásban lévő vízbe, és főzd két-három percig. Szűrd le, alaposan itasd fel róla a nedvességet papírtörlővel, és kicsit aprítsd fel. Rakd egy tálba, add hozzá a ricottát, a tojást, a lisztet, a reszelt parmezánt, a zúzott fokhagymát, és jól keverd össze. Sózd, borsozd ízlés szerint, majd dolgozd össze. Amikor könnyen formázható és gyúrható, lisztes kézzel készíts belőle kis gnocchikat.
Dobd a ricottás, spenótos tésztát forrásban lévő vízbe. Ha feljönnek a gnocchik a víz tetejére, főzd még egy percig. Szűrd le, majd parmezánnal megszórva, esetleg öntettel kínáld. Ezt a mennyiséget több részletben főzd ki. Tejszínes, sajtos vagy paradicsomos szósszal még különlegesebb.
Kiút a társfüggőségből - Hogyan szabadulj meg a mérgező kapcsolatoktól?
Knapek Éva klinikai szakpszichológus, tabuk nélkül beszél a társfüggőség jellemzőiről, és bemutatja a kialakulásának okait, a kapcsolati dinamikákat, és a felismeréshez vezető jeleket a saját életünkben, közeli kapcsolatainkban. A Femina Klub januári előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz hogyan léphetsz ki ezekből a helyzetekből, és hogyan alakíthatsz ki egészséges, egyenrangú kapcsolatokat.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. január 7. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció