Tökéletes, spenótos-ricottás gnocchi toszkán recept szerint
Gnocchi nemcsak tésztából készülhet, hanem ricottából is. Spenóttal, parmezánnal pedig még izgalmasabb.

Tökéletes, spenótos-ricottás gnocchi toszkán recept szerint
Ez is érdekelhet

Pikali Gerda hisz a sors erejében: mindenkinek megvan a maga feladata, amit be kell teljesítenie (x)

Házépítési kisokos: ha még nincs elképzelésed az új otthonodat illetően (x)

Zöldebb iskolát a gyermekeinknek: csatlakozz egy nagyszerű jótékonysági programhoz! (x)

Mitől olyan jók a kézműves termékek? (x)

beauty and style

Nem mindegy, milyen szögből fényképeznek: több centit lecsalhatsz így a derekadból »

8 frizurabaki, ami 10 évvel bárkit öregebbnek mutat »

Ezek a legdivatosabb állatmintás darabok az üzletekben: 10 ezer forint alatt »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A spenótos-ricottás gnocchi nagy toszkánai kedvenc. Ha megkóstolod, te is imádni fogod a könnyed, tavaszias fogást. Sokkal egyszerűbb elkészíteni, mint a hagyományos gnocchit, és kevesebb a hibázási lehetőség. 

Hozzávalók 4 személyre:

Gnocchihoz

  • 40 dkg spenót
  • 30 dkg ricotta
  • 18 dkg liszt
  • 6 dkg parmezán
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 db tojás
  • 1 teáskanál só
  • 0.5 teáskanál bors

Tetejére

  • parmezán
Recept idők

Elkészítés:

A spenótot mosd meg, majd dobd forrásban lévő vízbe, és főzd két-három percig. Szűrd le, alaposan itasd fel róla a nedvességet papírtörlővel, és kicsit aprítsd fel. Rakd egy tálba, add hozzá a ricottát, a tojást, a lisztet, a reszelt parmezánt, a zúzott fokhagymát, és jól keverd össze. Sózd, borsozd ízlés szerint, majd dolgozd össze. Amikor könnyen formázható és gyúrható, lisztes kézzel készíts belőle kis gnocchikat. 
 

Dobd a ricottás, spenótos tésztát forrásban lévő vízbe. Ha feljönnek a gnocchik a víz tetejére, főzd még egy percig. Szűrd le, majd parmezánnal megszórva, esetleg öntettel kínáld. Ezt a mennyiséget több részletben főzd ki. Tejszínes, sajtos vagy paradicsomos szósszal még különlegesebb.

Ezt is szeretjük