Tökéletes, spenótos-ricottás gnocchi toszkán recept szerint
Gnocchi nemcsak tésztából készülhet, hanem ricottából is. Spenóttal, parmezánnal pedig még izgalmasabb.
A spenótos-ricottás gnocchi nagy toszkánai kedvenc. Ha megkóstolod, te is imádni fogod a könnyed, tavaszias fogást. Sokkal egyszerűbb elkészíteni, mint a hagyományos gnocchit, és kevesebb a hibázási lehetőség.
Spenótos-ricottás gnocchi
Hozzávalók 4 személyre
Gnocchihoz
- 40 dkg spenót
- 30 dkg ricotta
- 18 dkg liszt
- 6 dkg parmezán
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 db tojás
- 1 teáskanál só
- 0.5 teáskanál bors
Tetejére
- parmezán
Elkészítés:
A spenótot mosd meg, majd dobd forrásban lévő vízbe, és főzd két-három percig. Szűrd le, alaposan itasd fel róla a nedvességet papírtörlővel, és kicsit aprítsd fel. Rakd egy tálba, add hozzá a ricottát, a tojást, a lisztet, a reszelt parmezánt, a zúzott fokhagymát, és jól keverd össze. Sózd, borsozd ízlés szerint, majd dolgozd össze. Amikor könnyen formázható és gyúrható, lisztes kézzel készíts belőle kis gnocchikat.
Dobd a ricottás, spenótos tésztát forrásban lévő vízbe. Ha feljönnek a gnocchik a víz tetejére, főzd még egy percig. Szűrd le, majd parmezánnal megszórva, esetleg öntettel kínáld. Ezt a mennyiséget több részletben főzd ki. Tejszínes, sajtos vagy paradicsomos szósszal még különlegesebb.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept