Villámgyors paradicsomos-spenótos gnocchi: a bacontől finom szaftos lesz
Az olaszok kedvenc krumplis gombóca, a gnocchi spenóttal és paradicsommal megkoronázva villámgyors vacsoraétel lehet.

A készen vásárolt gnocchiból változatosan és pillanatok alatt varázsolhatsz kiadós ennivalót az asztalra. Spenóttal és paradicsommal igazi tavaszi-nyári hangulatú fogás, amelyet a bacon tesz szaftossá és tartalmassá. A gnocchi elkészítésekor vigyázz, hogy a csomagoláson leírt módon tényleg csak egy-két percre tedd a főzővízbe, különben szétesik.
Spenótos-paradicsomos gnocchi baconnel
Hozzávalók
- 50 dkg gnocchi
- 25 dkg friss spenót
- 15 dkg bacon
- 15 dkg koktélparadicsom
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál olívaolaj
- só
- frissen őrölt bors
Elkészítés:
A gnocchit dobd forrásban lévő, sós vízbe, és főzd ki a csomagoláson jelzett módon, szűrd le és tedd félre.
A bacont kockázd fel, kevés olívaolajon süsd ropogósra, majd szűrőlapáttal szedd ki. Az átnyomott fokhagymagerezdeket futtasd meg a visszamaradt zsíros olajban, rakd rá az alaposan megmosott spenótleveleket, sózd, borsozd, és fedő alatt párold néhány percig, amíg összeesnek. A koktélparadicsomokat vágd félbe, dobd a spenóthoz, és kevergesd addig, amíg kicsit megpuhulnak, de még nem engednek levet. Keverd hozzájuk a kifőtt gnocchit és a sült baconkockákat, majd süsd össze.
Kolbásszal és kaliforniai paprikával is isteni finom a gnocchi.