Házi spenótos-sajtos nokedli: biztosan nem lesz kemény a tészta
A sajtos-spenótos nokedli annak is ízleni fog, akinek ezek a vitamindús zöld levelek amúgy nem tartoznak a kedvencei közé.
Spenótból nem csak főzeléket lehet készíteni: nokedlitésztába keverve hamisítatlan tavaszi fogás. Az ízeket a tetejére szórt sajt és a rákanalazott tejföl teszi teljessé. A nokedlit nem kell túl sokáig főzni, ha feljön a víz tetejére, két-három perc múlva le is szűrheted.
Spenótos nokedli
Hozzávalók
- 40 dkg liszt
- 30 dkg friss spenót
- 2 db tojás
- 1 gerezd fokhagyma
- víz
- 1 evőkanál olaj
- 1 késhegynyi bors
- só
- reszelt sajt és tejföl a tálaláshoz
Elkészítés:
A spenótleveleket alaposan mosd meg. Rakd kevés forró olajra, sózd, borsozd, nyomj hozzá egy gerezd fokhagymát, és párold néhány percig, amíg összeesik. Ekkor turmixold le, és hagyd kihűlni.
A tojásokat üsd egy tálba, add hozzá a lisztet, a pépesített spenótot, és folyamatosan kevergetve óvatosan adagolj hozzá vizet, amíg galuskaállagú, azaz sűrű tejbegrízre emlékeztető tésztát kapsz.
Egy nagy fazékban forralj sós vizet, ebbe szaggasd a tésztát galuskaszaggató segítségével. Ha feljönnek a nokedlik a víz tetejére, még két-három percig főzd, utána le is szűrheted. Tálaláskor minden adag tetejét szórd meg reszelt sajttal, és locsold meg tejföllel.
A nokedli savanyú káposztával és füstölt szalonnával felturbózva is finom, laktató fogás.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció