Házi spenótos-sajtos nokedli: biztosan nem lesz kemény a tészta

A sajtos-spenótos nokedli annak is ízleni fog, akinek ezek a vitamindús zöld levelek amúgy nem tartoznak a kedvencei közé.

Spenótos nokedli receptje
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Spenótból nem csak főzeléket lehet készíteni: nokedlitésztába keverve hamisítatlan tavaszi fogás. Az ízeket a tetejére szórt sajt és a rákanalazott tejföl teszi teljessé. A nokedlit nem kell túl sokáig főzni, ha feljön a víz tetejére, két-három perc múlva le is szűrheted.

Spenótos nokedli

Hozzávalók

  • 40 dkg liszt
  • 30 dkg friss spenót
  • 2 db tojás
  • 1 gerezd fokhagyma
  • víz
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 késhegynyi bors
  • reszelt sajt és tejföl a tálaláshoz
Recept idők

Elkészítés:

A spenótleveleket alaposan mosd meg. Rakd kevés forró olajra, sózd, borsozd, nyomj hozzá egy gerezd fokhagymát, és párold néhány percig, amíg összeesik. Ekkor turmixold le, és hagyd kihűlni.
A tojásokat üsd egy tálba, add hozzá a lisztet, a pépesített spenótot, és folyamatosan kevergetve óvatosan adagolj hozzá vizet, amíg galuskaállagú, azaz sűrű tejbegrízre emlékeztető tésztát kapsz.


Egy nagy fazékban forralj sós vizet, ebbe szaggasd a tésztát galuskaszaggató segítségével. Ha feljönnek a nokedlik a víz tetejére, még két-három percig főzd, utána le is szűrheted. Tálaláskor minden adag tetejét szórd meg reszelt sajttal, és locsold meg tejföllel.
nokedli savanyú káposztával és füstölt szalonnával felturbózva is finom, laktató fogás.

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük