Házi spenótos-sajtos nokedli: biztosan nem lesz kemény a tészta
A sajtos-spenótos nokedli annak is ízleni fog, akinek ezek a vitamindús zöld levelek amúgy nem tartoznak a kedvencei közé.

- Minden eddiginél fontosabb most a vérplazmaadók szerepe - csatlakozz! (x)
- Túl a virágon: 5 egyedi ajándékötlet anyák napjára! (x)
- Hatékony ápolás a természettel összhangban (x)
- Tudod, hol vásárol Lékai-Kiss Ramóna? (x)
- Védjük meg kedvenceinket! (x)
- Eljött a kert- és teraszszépítés ideje! (x)
- Szédülés idős korban: ártalmatlannak tűnik, de komoly következménye lehet! (x)

- Lady Gaga megint a felismerhetetlenségig átalakult: így még senki nem reklámozott pezsgőt »
- Felturbózza a hajnövekedést, és csökkenti a szálak elvesztését: a rizsvíz filléres csodaszer »
- A ’90-es évek imádott stílusikonja volt a fiatalon elhunyt Kennedy-feleség: Carolyn Bessette szettjeiért rajongtak a nők »
- Kvíz: mennyire ismered Magyarországot? Teszteld magad!
- Kvíz: melyik folyó mellett van Makó? 10 kérdés Magyarország földrajzáról
- Gregor Bernadett levágatta hosszú haját: a rövidebb frizurát imádják a rajongói
- 10 kérdés biológiából, amit a suliban még tudni kellett: melyik igaz az állítások közül?
- Valódi női testek este, vetkőzés után
Spenótból nem csak főzeléket lehet készíteni: nokedlitésztába keverve hamisítatlan tavaszi fogás. Az ízeket a tetejére szórt sajt és a rákanalazott tejföl teszi teljessé. A nokedlit nem kell túl sokáig főzni, ha feljön a víz tetejére, két-három perc múlva le is szűrheted.
Spenótos nokedli
Hozzávalók:
- 40 dkg liszt
- 30 dkg friss spenót
- 2 db tojás
- 1 gerezd fokhagyma
- víz
- 1 evőkanál olaj
- 1 késhegynyi bors
- só
- reszelt sajt és tejföl a tálaláshoz
Elkészítés:
A spenótleveleket alaposan mosd meg. Rakd kevés forró olajra, sózd, borsozd, nyomj hozzá egy gerezd fokhagymát, és párold néhány percig, amíg összeesik. Ekkor turmixold le, és hagyd kihűlni.
A tojásokat üsd egy tálba, add hozzá a lisztet, a pépesített spenótot, és folyamatosan kevergetve óvatosan adagolj hozzá vizet, amíg galuskaállagú, azaz sűrű tejbegrízre emlékeztető tésztát kapsz.
Egy nagy fazékban forralj sós vizet, ebbe szaggasd a tésztát galuskaszaggató segítségével. Ha feljönnek a nokedlik a víz tetejére, még két-három percig főzd, utána le is szűrheted. Tálaláskor minden adag tetejét szórd meg reszelt sajttal, és locsold meg tejföllel.
A nokedli savanyú káposztával és füstölt szalonnával felturbózva is finom, laktató fogás.
Még több recept