Spenótos, fokhagymás húspogácsák: sütőben és olajban is ropogósra sülnek
A könnyen összeállítható, változatosan elkészíthető húsgombócokat legközelebb spenóttal turbózva készítsd el!

A fasírt igazi aduász, hisz kiváló hidegen-melegen, szeretjük pogácsaként, gombócként, egészben sütve, zöldségesen, sajtosan. Próbálj ki újdonságokat, most a húspogácsákat spenóttal is feldobhatod. Amennyiben csirkemellből készíted, kevésbé nehéz, főleg, ha friss, roppanós salátával tálalod.
Spenótos, fokhagymás húspogácsák
Hozzávalók
- 50 dkg csirkemell darált
- 10 dkg spenót
- 1 db tojás
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 szál újhagyma
- 3 evőkanál zsemlemorzsa
- só
- bors
- kömény
- olaj
Elkészítés:
A spenótot tisztítsd meg, vágd fel, és kevés olajon fonnyaszd meg. Az újhagymát is aprítsd össze, a fokhagymát pedig pépesítsd. A darált húst keverd össze a tojással, a hagymákkal, a spenóttal, ízesítsd sóval, borssal, köménnyel. Adj hozzá annyi zsemlemorzsát, hogy könnyen formázható masszát kapj.
Készíts gombócokat, kicsit lapítsd el, majd rakd forró olajba. Süsd a húspogácsák mindkét oldalát aranybarnára, és szedd papírtörlőre, majd jól csepegtesd le.
Sütőbe is rakhatod, ebben az esetben rendezd a fasírtokat sütőpapírral bélelt tepsibe, majd locsold meg kevés olajjal. Told 190 fokra előmelegített sütőbe, és süsd meg körülbelül 35 perc alatt. Félidőben fordítsd át a pogácsákat.
Próbáltad már az édes, paradicsomos mázban sült fasírtot? Különleges, isteni, és jó szaftos marad.

Lehet-e boldog, aki intelligens? - A tudás hatása a lelki egészségre
Kepes András író, újságíró a Femina Klub júniusi előadásán arra keresi a választ, hogyan találhatunk boldogságot egy folyamatosan változó, kihívásokkal teli világban. Hogyan formálhatjuk úgy az életünket, hogy az ne csak sikeres, de valóban örömteli is legyen?
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. június 5. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció